Los bericht bekijken
  #21  
Oud 24 juli 2009, 13:36
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zanders77 Bekijk bericht
Het is wel vreemd dat Ziggo dit zomaar doet, ik denk dat dit te maken heeft met de certificiering van de TV's voor de CAM CI+ module, maar ik ben ook maar een leek.
Je zal toch raar opkijken als je bij de pomp staat nadat je auto bij de garage is geweest voor een beurt en de garage houder blijkt ongevraagd de brandstof vul opening van je auto zodanig te hebben aangepast dat je alleen nog maar bij zijn pomp kan tanken. Als er hier echt sprake is van een ongevraagde firmware update zonder uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker dan is "vreemd" niet bepaald de term die bij mij opkomt. Het is al van de gekke dat Ziggo probeert om geforceerd updates te verspreiden voor de door hen "gecertificeerde" kabel ontvangers, terwijl zo'n apparaat mijn eigendom is en ik dus wil kunnen bepalen of er wel of niet een update opkomt. Laat staan dat ze dit gaan doen met niet speciaal voor Ziggo ontwikkelde apparatuur zoals TV's met CI+ slot. Ze mogen aan de voor hen geschikte Irdeto CI+ CAM klooien tot ze een ons wegen (mits ze die in bruikleen geven), maar daar stoppen de door hen toegeŽigende "rechten".

En laten we niet vergeten dat het hier waarschijnlijk om een test firmware versie gaat als blijkt dat dit waar is. Mag de klant dan de boel weer rechtgezet zien te krijgen met alle kosten en ellende die daarbij hoort als zo'n test firmware versie meer problemen geeft. Dit nog afgezien van de kosten die de winkelier moet gaan maken als dit tijdens de garantie periode gebeurt.