Los bericht bekijken
  #1184  
Oud 24 juli 2009, 11:01
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plantje Bekijk bericht
En dan nog het doel van mijn mededeling: Het gaat me erom of men bij Ziggo op den duur ook controle wil/kan krijgen over deze stb's waarmee je kunt opnemen voor je eigen gebruik (want dat is wel de insteek volgens mij). Dus of je daar ineens ook opnamen nog maar een week kunt bekijken wellicht. Of dat je bepaalde zaken niet meer op kunt nemen.
Die controle hebben ze al. Alle door Ziggo "gecertificeerde" PVR's zijn speciaal zodanig aangepast dat Ziggo volledige controle heeft over de opname functionaliteit. Dat staat uiteraard niet als zodanig vermeld in de handleidingen van die PVR's en we zouden het niet eens weten als er bij voorheen Multikabel in de digitale TV headend niet iets fout was gegaan waardoor het opnemen en timeshiften met PVR's even niet mogelijk was.

Dit zijn ook primair de zaken waarop getest wordt voor "certificering". Niet of deze apparatuur goed werkt en goede en voldoende functionaliteit biedt voor de klanten, maar of de door Ziggo geŽiste beperkingen en beveiligingen goed werken. Dat een PVR niet betrouwbaar opnames maakt interesseert ze niet zoveel zolang de door hen bestuurbare opname beperkingen maar goed werken.

Kijk maar naar de manier waarop nu de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM wordt aangeprezen op de Ziggo website:

Citaat:
Nieuw: CAM CI+
De Digitale Televisie Module werkt op basis van het nieuwe CAM CI+ protocol. Hiermee wordt de beveiliging van de zenders op het Ziggo-netwerk gewaarborgd. Iets dat in eerdere CAM-oplossingen niet zo was.
Voor de klanten heeft die beveiliging van de zenders totaal geen meerwaarde, sterker nog het levert ze alleen maar weer meer beperkingen op. De sales afdeling kan echter in vergelijking met de standaard DVB CAM geen voordelen opsommen waarom de CI+ CAM gunstig zou zijn voor hun klanten. Die zijn er namelijk niet, dus komen ze maar weer met hun "begaanheid" voor de zenders op de proppen. Net als bij de door Ziggo "gecertificeerde" PVR's vergeten ze maar weer even om te vermelden dat Ziggo met deze CI+ CAM controle krijgt over het apparaat waarin de CI+ CAM wordt gebruikt. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om de klanten eerlijk voor te lichten.