Los bericht bekijken
  #2  
Oud 24 juli 2009, 01:44
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door le0n Bekijk bericht
Zijn er nog mensen met een LG tv die ervaring hebben met een Alphacrypt module?

Ik kwam er gisteren achter dat bijna alle huidige LG tv's (en wellicht ook andere merken) gewoon dvb-c ondersteunen, zonder dat dit geadverteerd wordt. Zelf heb ik bijvoorbeeld een LG 42LH3000, die volgens de handleiding alleen een dvb-t tuner heeft. Deze ondersteunt echter ook gewoon dvb-c en ik weet bijna zeker dat dit in ieder geval ook voor de rest van de LH serie (xxLH3000 t/m xxLH7000) geldt.

Gisteren heb ik eens een scan gedaan en hij vindt direct alle kanalen. Alleen NL1 en NL1hd zijn uiteraard zichtbaar omdat dat het enige FTA kanaal is. Helaas kon ik geen enkele winkel vinden in de omgeving die een Alphacrypt module op voorraad heeft, dus ik heb er maar een besteld. Ik ga er van uit dat dat gewoon moet werken.....
Tja, veel zaken (ook Nederlandse) zetten het toch echt gewoon bij de specs hoor. Hier bijvoorbeeld. Als je er een meertalige handleiding bij hebt gekregen moet je ook de handleidingen in de andere talen maar eens doornemen. Grote kans dat daar wel wordt gesproken over DVB-C.

En lees ook dit verhaal maar eens even. Daar wordt bij de bespreking van de LG 42LH4000 beweerd dat de DVB-C tuner pas tevoorschijn komt wanneer er een andere landeninstelling wordt gekozen, in dit geval Zweden. Maar digitale TV van Ziggo werkt verder probleemloos met een AlphaCrypt CAM.