Discussie: Mededeling: Motorola SBV5121E defect
Los bericht bekijken
  #38  
Oud 23 juli 2009, 19:08
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door klick Bekijk bericht
Er zat wel een splitter in de meterkast (nog van de vorige bewoners).. die heb ik er tussen uit gehaald en nu staat hij zo:

Signal to Noise Ratio 36 dB
Power Level -3 dBmV

Power Level 50 dBmV

Is dit wel goed?
In elk geval is het signaal voor zowel "ontvangst" als "zenden" een stuk sterker (ontvangst) en beter (zenden) geworden.

Je hebt dus kans dat je signaal nu minder instabiel is. Kijk het een tijdje aan zou ik zeggen. Blijft het nog instabiel, dan even de helpdesk bellen en naar je modemsignaal laten kijken.

Indien je die splitter toch nog nodig mocht hebben ivm een aansluiting in een bepaalde kamer mag je die er wel weer tussenzetten, maar achter je internet-splitter, dus tussen de kabel die naar je tv's gaat, desnoods via een daar te plaatsen versterker. De internet-splitter moet dus als eerste op de inkomende kabel geplaatst worden. Eigenlijk had je internetmodem dus in de meterkast geplaatst moeten worden via een splitter die daarvoor bedoeld is.

PS:
Die splitter die er in de meterkast tussen zat was niet toevallig een internet-splitter van de vorige bewoners die het modem daar geplaatst hadden ?? Anders zou je daar je modem kunnen aansluiten misschien.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....