Los bericht bekijken
  #15  
Oud 23 juli 2009, 17:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wever Bekijk bericht
- TELNET MAIL.HOME.NL 110 geeft zoals verwacht netjes een verbinding
- TELNET MAIL.HOME.NL 25 blijft wachten op verbinding.....
- TELNET SMTP.ZIGGO.NL 25 , blijft ook wachten....verbiding is mislukt.
- PING MAIL.HOME.NL geeft 0% packetloss, dus dat is goed.
Okee, dan lijkt het erop dat je ip-adres geblokkeerd is in de mailserver. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je computer besmet is met malware die veel mails stuurt of heeft gestuurd. Het kan ook dat je zelf heel veel mailtjes in een dag hebt verzonden waardoor het lijkt of je een spammer bent.

In elk geval, probeer zeker te maken dat je geen malware op je pc hebt, anders wordt je gelijk weer geblokkeerd mochten ze je vrijzetten. Kijk dus of je de pc kunt scannen met de diverse tooltjes die hier voor zijn (hitman bijvoorbeeld).

Vervolgens de helpdesk bellen en tegen de helpdesk zeggen dat je vermoedelijk door de abuse-desk geblokkeerd bent en of ze dat na kunnen kijken. Geef ze je ip-adres op en vraag of dat in de smtp-server is geblokkeerd. Vraag waarom en laat het weer openzetten.
Mocht de helpdesk dit niet direct willen doen (ze zullen je vermoedelijk eerst weer allerhande standaard zaken laten doen) vertel ze dan wat je allemaal al gedaan hebt en dat je via telnet ook niet in de smtp server komt.

Laat resultaat van je telefoontje hier even weten.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....