Los bericht bekijken
  #1156  
Oud 22 juli 2009, 21:05
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Is dat dan niet softwarematig op te lossen? Want cccam heeft niets met standaards (uiteraard wel standaard encryptie (seca2/seca3/irdeto)) voor wat dat betreft.
Jij gebruikt toch een softCAM in de Dreambox? Dan heb je toch ook niet nog eens een keer een hardware-matige CAM in het Common Interface slot van de Dreambox zitten? Die softCAM vervangt immers alle Common Interface hardware en protocollen. De Transport Stream gaat rechtstreeks de softCAM in en omdat die softCAM het Irdeto protocol begrijpt kan die softCAM de encryptie van het kanaal verwijderen dat jij wilt zien. Dat kanaal verlaat die softCAM dus zonder encryptie zodat de DVB engine van jouw Dreambox vervolgens dat kanaal zonder encryptie aan de de MPEG decoder in de Dreambox kan aanbieden.

De door jouw gebruikte softCAM voor de Dreambox heet CCCAM, die o.a. het Irdeto protocol begrijpt, en bij de aanbevolen kabel ontvangers voor Ziggo werkt zo'n softCAM op precies dezelfde manier alleen heet die SoftCell en wordt die geleverd door Irdeto zelf.

Als Ziggo het Irdeto protocol laat wijzigen om de AlphaCrypt CAM en alle softCAM's zoals CCCAM buiten te sluiten dan zullen de CCCAM programmeurs dus aan de slag moeten om het Irdeto protocol weer opnieuw te leren begrijpen. En omdat er in de aanbevolen kabel ontvangers ook een softCAM zit zal Ziggo dus ook die softCAM in alle aanbevolen kabelontvangers moeten updaten anders werken die ook niet meer. Dit alles heeft verder niets van doen met een de Common Interface Plus specificaties. In een aanbevolen kabel ontvanger met softCAM zit immers ook geen standaard DVB CI slot of een CI+ slot met een daarin gestoken standaard DVB CI CAM of CI+ CAM.