Los bericht bekijken
  #1154  
Oud 22 juli 2009, 20:21
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Ik dacht het ci+ concept te snappen mbv al de uitleg die je hebt gegeven, blijkbaar niet dus... Ik zal die die handel (dit topic) maar opnieuw gaan lezen.
Misschien helpt een plaatje:In bovenstaande afbeelding van een DVB-C PC-TV kaart zie je het Common Interface slot (rood kader) en de Conditional Access Module (groen kader) die in het Common Interface slot zit. Het Common Interface protocol verloopt via de pinnen (oranje kader) aan de achterzijde van het Common Interface slot.

De Common Interface specificatie beschrijft de hardware van het Common Interface slot, de hardware van de Conditional Access Module die in het slot gaat en het protocol dat het apparaat met Common Interface slot via de pinnen met de Conditional Access Module moet spreken en welke data stromen de Conditional Access Module ingaan en uitkomen.

Deze oplossing wordt Common Interface genoemd omdat op deze manier de Conditional Access Module benodigt voor het Conditional Access System van de digitale TV provider uitwisselbaar wordt. Als Ziggo morgen zou overstappen op Conax, dan haal je de Irdeto CAM uit het apparaat en stop je er een Conax CAM in en je kunt het apparaat weer gebruiken zonder dat er iets aan de firmware in het apparaat aangepast hoeft te worden. Alle hardware matige CAM modules zijn dus op dezelfde (common) manier aan te spreken en te gebruiken door het apparaat met het Common Interface slot.

Voor de Common Interface Plus specificatie gaat het ook over dezelfde onderdelen waarbij het protocol tussen apparaat met CI+ slot en CI+ CAM dat via die pinnen verloopt is uitgebreid met extra commando's om het signaal dat de CI+ CAM verlaat via die pinnen weer opnieuw te kunnen encrypten. Iets dat niet in het standaard DVB Common Interface protocol is opgenomen aangezien daar een kanaal de standaard DVB CAM altijd zonder encryptie verlaat.