Los bericht bekijken
  #14  
Oud 21 juli 2009, 22:35
iverhaar's schermafbeelding
iverhaar iverhaar is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 juli 2009
Locatie: Warmond/Casema
Ziggo Internet: Plus Motorola
DTV: Kiss 2840
Berichten: 6
Standaard wat meer uitleg

wat er aan de hand is

vanaf mijn kant gezien!
In outlook 2007 account properties test connection
geeft bij versturen via smtp.ziggo.nl een return error 550 B002 "invalid email adres"
hierbij is het email adres van een ander domein als dat van ziggo, wel een bestaand en valide email adres. Als je het via de webservice benadert helemaal ok.

Staat op de mailserver van dat domein (niet bij ziggo dus) de regel NO_ATHOST aan dan krijg je dit probleem reproduceerbaar. Staat ie uit dan gaat het meestal goed echter soms ook niet. Kon mijn hosting provider echt prima reproduceren. En het staat nu dus voor vanlopig uit.

Wat er volgens hun lijkt te gebeuren is dat het niet ziggo domein aan de ziggo smtp server een code 550 terug geeft. Ziggo relayed dan 550 B002 terug aan Outlook als foutcode.

Nu is NO_ATHOST schijnbaar een controle middel om te kijken of de headers van je email wel correct zijn om spam te voorkomen (ziggo melde dit ook).
Dus lijkt het er op dat er iets mis gaat met de uitgaande mail. Dwz Outlook 2007 maakt er een potje van of de smtp server van Ziggo geeft een stukje bagger door terwijl hij relayed waarop het geweigerd wordt.

Nu heeft Ziggo vandaag ook wat gedonder gehad met de mailservers dus dit kan de oorzaak zijn dat het nu soms wel en soms niet goed gaat.
Blijft het feit dat je je mail shaken nor stirred wil hebben maar gewoon as is.

Overigens zitten zowel Ziggo als mijn Domein hosting provider er duidelijk achter aan dus ik vermoed dat daar wel snel een oplossing uitkomt.

Als ik meer weet zal ik de thread met hun info bijpoetsen.