Discussie: Klacht: Hickups
Los bericht bekijken
  #18  
Oud 21 juli 2009, 19:52
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Vandaag de nieuwste versie Alphacrypt getest i.v.m hick ups.
Gaf geen verbetering.
Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat een andere firmware versie op de AlphaCrypt voor dit probleem de oplossing zou zijn. Een AlphaCrypt geeft namelijk niet het kanaal weer, maar de MPEG chipset in de TV.

Citaat:
De software in de TV is op dit moment Chassis V8.20 en DVB V7.70.
Het chassis is een L 2710.
Dus daar zit misschien het probleem.
Gezien de versie nummers van juni 2009 loopt de TV wat achter qua versies:
Chassis: V 8.3.0
DVBi3: V 8.3.0

Citaat:
Heeft U zelf het probleem kunnen oplossen doormiddel van nieuwe software?
Ik heb geen Loewe TV, maar weet toevallig dat er op de genoemde site versie nummers worden vermeld en dat Loewe actief bezig is met het verbeteren van de firmware van haar TV's. Ook heb ik wel eens de release notes doorgenomen en dan komen dit soort weergave problemen wel eens aan de orde.

Citaat:
Ik ga morgen even langs de Loewe dealer voor de nieuwe software op te halen aangezien ik niet zo handig ben om het zelf van het net te halen.
Bedankt voor het advies.
Dergelijke TV's kosten genoeg en in die prijs is de service inbegrepen. Wel jammer dat je hier als klant zelf achteraan moet. Misschien dat de huidige firmware versies niet direct dit probleem oplossen omdat Nederland 1, 2 en 3 HD nog maar kort uitzenden, maar dan zou de dealer deze problematiek in ieder geval moeten doorspelen aan Loewe zodat het in een volgende firmware release gefixd kan worden.

Citaat:
Ps Gek dat het euvel zich alleen bij Ned 1-2 3.HD voor doet, en niet bij de overige HD zenders.
Dan zou je toch denken dat er iets mis is met signaal?
Dat sluit ik nog steeds niet uit aangezien er ook problemen zijn met de synchroniteit van beeld en geluid op deze kanalen met de Samsung DCB-H360R. Mogelijk dat de Loewe TV de boel van tijd tot tijd synchroniseert door even de geluidsstream te resetten wat jij dan waarneemt als een hickup terwijl bij de DCB-H360R ontvangers de boel dan gewoon out of sync blijft.