Discussie: Vraag: Geen internet, wel tv
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 20 juli 2009, 23:42
Sluuz's schermafbeelding
Sluuz Sluuz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Zoetermeer (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus
DTV: Samsung H380R
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
1. "Door mijn meterkast loopt een groene kabel vanuit de vloer naar het plafond en deze komt uit in de woonkamer".
Daar leid ik uit af dat de groene kabel uitkomt in de woonkamer?

2. "ben ik de installatie begonnen in de woonkamer. Ik weet dat het eigenlijk bij het AOP moet"
De AOP zit (althans hoort te zitten) aan het eind van de groene kabel en die eindigt in de woonkamer volgens 1. Dus die AOP zit in de woonkamer?

3. "kan dat stukje extra coax kabel tussen mijn meterkast en woonkamer (max 3 meter) ervoor zorgen dat ik geen internet heb?"

EXTRA??? Ok, wil je nu even uiterst precies je installatie omschrijven. Dus waar eindigt de groene kabel, welke aansluiting (AOP of anders) zit daarop, wat zit op die aansluiting aan versterkers, splitters en stekkers, wat zit aan die stekkers voor kabels, waar komen die kabels uit, wat voor aansluitdozen(AOP of anders)/stekkers zitten er aan die kabels, wat voor versterkers, splitters enstekkers komen er dan enz enz.

Mees de Roo
Okay, ik heb het niet duidelijk genoeg omschreven.

In mijn huis (bovenste verdieping appartementencomplex, 2e verdieping) komt in de meterkast een groene coax kabel uit de vloer. Deze loopt zonder onderbroken te worden naar het plafond (dus door de hele meterkast heen) en gaat een leiding in. Deze leiding komt uit in mijn woonkamer alwaar het eind van deze groene coaxkabel zit. Hier zat een standaard aansluiting in de muur gemonteerd (zo eentje met een radio en tv aansluiting, mannetje en vrouwtje). Deze standaard aansluiting heb ik verwijderd, en ik heb de door Ziggo geleverde aansluiting hiervoor in de plaats gezet (die met maar 1 aansluiting, groen gemarkeerd). Het uiteinde van de groene kabel heb ik in die aansluiting vastgezet op de manier zoals in de handleiding staat beschreven. Dus iets meer dan 5 mm bloot koper, en dan begint de mantel. Op de aansluiting heb ik toen de afdekplaatjes geschroefd, zodat ik de splitter met een draaiende beweging erin kon klikken. Vanuit deze splitter lopen nu 2 kabels. 1 coax kabel naar mijn digitale tv ontvanger en de bijgeleverde datacoax kabel naar mijn modem.

Wat nu het probleem is, is dat het lijkt alsof de groene coax kabel niet goed contact maakt met de door Ziggo geleverde aansluiting (die met 1 aansluitmogelijkheid). Het vreemde is dat je met zo'n plaatje met 2 schroeven die kabel goed vast kunt zetten, maar blijkbaar is niet stabiel genoeg. Vreemd is dus ook dat ik wel tv heb, maar geen internet.