Discussie: Signaalpercentage
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 20 juli 2009, 18:10
Arnold60's schermafbeelding
Arnold60 Arnold60 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Hengelo
Ziggo Internet: Z2
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 14
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door veerlj Bekijk bericht
Deze setup box is heel erg gevoelig voor problemen met signaal sterkte , wat je in het forum diverse keren kunt lezen . In het begin al moet de aan sluitdoos een 1 gats doos zijn , dan een kort kabeltje naar de versterker . Die versterker moet voor de interactieve tv een retour signaal geschikte versterker zijn . Geen interactieve tv dan is het niet zo nodig .

En zoals altijd een goede antenne kabel , niet een van de gamma.Maar een met een dikke kern en een goede afscherming . Al zijn monster kabels met vergulde kern weer het andere uiterste .
. Dan om signaal verlies te verkomen de cisco als eerste op de kabel .En dan zal je zien dat het signaal beter wordt .

MMMAAAARRRRR . Mijn eerste cisco , de gene met de verkeerde software 1.0.2.5 ging niet verder dan max 80 % signaal . En mijn verbazing was groot dat toen ik mijn nieuwe cisco kreeg het signaal opeens naar 100% was gegaan zonder dat er aan de kabels iets was veranderd .. Dus die signaal sterkte moet goed zijn ,vooral voor interactieve tv . Maar zegt niet alles . Dus proberen maar .

Op aanraden van Ziggo in de meterkast de aansluitingen van de coax-kabel aangepast en vervolgens opnieuw alles geinstalleerd. Daardoor is het signaal toegenomen (van 0 naar 10-20% voor de HD-zenders en voor de sd-zenders naar ca. 30%). Tevens is er momenteel een signaalprobleem in het gebeid waar ik woon en dus zal het signaal mogelijk nog beter worden.
Opmerkelijke uitspraak van Klantenservice Ziggo:
als het signaal tussen 5 en 90% aangeeft dan is er geen probleem. Bij 100% zou de Cisco helemaal niet werken. Was voor mij nieuw en ik vraag me af of deze uitspraak correct is.