Discussie: Vraag: Geen internet, wel tv
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 juli 2009, 11:47
Sluuz's schermafbeelding
Sluuz Sluuz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Zoetermeer (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus
DTV: Samsung H380R
Berichten: 19
Standaard Geen internet, wel tv

Ik ben in mijn nieuwe huis (Zoetermeer, Casema gebied) begonnen met het installeren van het alles in 1 plus abonnement dat ik heb afgesloten.

Door mijn meterkast loopt een groene kabel vanuit de vloer naar het plafond en deze komt uit in de woonkamer. Omdat het voor mij erg onhandig is om het modem en de splitter in de meterkast te hebben, ben ik de installatie begonnen in de woonkamer. Ik weet dat het eigenlijk bij het AOP moet, maar aangezien het een enkele coax kabel is, die niet vertakt en waar niets tussenzit, lijkt me dit geen probleem.

Ik ben begonnen met het aansluiten van de tv. Precies de stappen gevolgd en ondertussen een aantal maal getest of de nieuwe wandcontactdoos goed was aangesloten. Dit werkt allemaal prima, ook digitale tv.

Toen ging ik internet aansluiten maar kwam ik niet voorbij een knipperend DS en heel soms US lampje. Ik heb toen de wandcontactdoos weer geopend en wat zitten rommelen met de kabel en toen had ik ineens wel verbinding. Kabel weer goed vastgezet en hoppa, internet. Ondertussen wilde ik het modem verplaatsen van de bank naar de grond en toen ik dat deed, viel het internet weer weg. Dus weer knipperende DS en US lampjes. Weer de wandcontactdoos opengemaakt en wat zitten rommelen, maar het komt niet terug.

Nu is mijn vraag: kan dat stukje extra coax kabel tussen mijn meterkast en woonkamer (max 3 meter) ervoor zorgen dat ik geen internet heb? TV heb ik wel, dus de kabel is niet stuk of iets dergelijks.

Donderdag komt er een monteur, maar ik wil het het liefst zelf zo snel mogelijk oplossen.

Heeft het nog zin om het koper van de coaxkabel te vertinnen, zodat er beter contact wordt gemaakt? Het lijkt er namelijk op dat de meegeleverde wandcontactdoos niet goed contact maakt met de kabel (de kabel ronddraaien in het gaatje van de WCD helpt soms.