Los bericht bekijken
  #6  
Oud 19 juli 2009, 14:43
vhpov's schermafbeelding
vhpov vhpov is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 december 2008
Locatie: Vroomshoop Ziggo (Cogas Kabel)
Ziggo Internet: Internet: Alles-in-1 Extra Modem: Arris Touchstone 702B
Berichten: 7
Standaard

@Mees,

Het bekende IP adres ( http://192.168.100.1/ ) heb ik geprobeerd, maar die geeft een blanco pagina, zowel in IE als FF even geprobeerd. Zodra ik het modem probeer de bereiken via dit IP adres 'klapt' de URL wel naar http://192.168.100.1/cgi-bin/status_cgi maar ik krijg dus geen waarden.


Overigens was dit ook al het geval toen ik modem kreeg en nog aangemeld moest worden. Dat lukte toen ook niet, waarbij de HD het HFC MAC er handmatig aan heeft gekoppeld. Ik heb ook weleens tijdens het opstarten van het modem (nadat 'ie afgekoppeld was geweest ivm onweer) er geprobeerd in te komen, maar het was telkens het bovenstaande verhaal.

Ik kan hem overigens wel pingen op 192.168.100.1, en krijg de packets keurig in minder dan 1 ms terug, ook wanneer ik er 100 naar toe stuur blijft het tijd<1 ms.

Verder staan er geen 'gekke' storingsbronnen in de buurt, zoals DECT's of iets anders wat HF afstraalt. Ook met of zonder router en/of firewall maakt hier geen verschil in het bovengenoemde verhaal.


@tja

Ik kom dus niet in het modem, ook niet wanneer 'ie nog niet online is, maar dat was dus al zo. Desondanks werkte het modem (zoals gezegd) t/m maandagavond 13 juli echt uitstekend! Totaal geen 'gekke' dingen mee beleeft, en zo stabiel met de verbinding als je maar wenst! Helaas ken ik in de buurt geen mensen met een DOCSIS 3 Modem. Alles wat ik wel ken met Arris en Motorola op DOCSIS 2 werkt allemaal normaal en overigens ook perfect qua snelheden. Ik heb dus uiteraard bij anderen wat testjes gedaan, maar aangezien dat dus allemaal DOCSIS 2 modems zijn, heb ik daar niets aan.

Op een gegeven moment raak je aan het eind van je verhaal, en ik moet iedere keer zelf bellen met de HD, maar die weten niet wat de 3e lijn doet. Vanmorgen heeft een medewerker voor donderdag een monteur ingepland, die dan tevens een modenswap zou kunnen doen (andere DOCSIS 3 Arris).

Ik vind het een zeer slechte zaak dat men niet communiceert naar mij m.b.t. de voortgang van het probleem! Al was het al alleen maar een telefoontje dat men de oorzaak nog niet heeft weten te achterhalen, en even kort wat men al heeft geprobeerd. Dat kan in 2 a 3 minuten volgens mij en maakt een wereld van verschil hoe je er als klant tegenover staat!

Ik zit nu bijna een week zonder telefoon en internet zonder dat ik iets weet m.b.t. de voortgang. En zonder nu rancuneus te worden.., de telefoonlijn van KPN ligt hier sinds begin jaren '60 (!) en is één keer offline geweest (begin jaren '80) toen de buurman dwars door de kabel ging omdat de coniferen weer eens een ander plekje moesten hebben. Aan de 'KPN kant' dus nog nooit wat mee gehad. En dát zou ik nu dus moeten opzeggen in ruil voor dit..??

In ieder geval bedankt voor de reacties en suggesties tot nu toe.
Overigens, een reactie van mij kan wat langer duren, want internetten doe ik dus even in de vakantie op m'n werk (zie eerste post). Ik moet daar dus wel eerst naar toe..