Los bericht bekijken
  #6  
Oud 19 juli 2009, 12:13
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Titan1980 Bekijk bericht
Ok. Dus als ik HD wil zien hoef je niet eens perse een decoder te kopen maar een AlphaCrypt kaartje doet t zelfde werk?!
Je TV doet in samenwerking met de AlphaCrypt hetzelfde werk.

Citaat:
Is dit gewoon een legale manier of kan ziggo dmv updates het gebruik van n alphacrypt tv kijken onmogelijk maken?!
Het ligt allemaal iets complexer. Het is namelijk gewoon een legaal om een AlphaCrypt CAM te gebruiken aangezien de fabrikant netjes een licentie overeenkomst heeft met Irdeto. Ziggo wil echter niet dat je van een standaard DVB CI CAM gebruik maakt, dus is het mogelijk dat ze in de toekomst met een actie komen om het gebruik van de AlphaCrypt te blokkeren. Je zal dus een afweging moeten maken of je een weer een nauwelijks gesupporte externe HDTV ontvanger neemt of het risico neemt om een AlphaCrypt aan te schaffen.

Citaat:
Hier in groningen hebben we een schotel winkel en daar zijn ze te koop voor rond de 100, zijn dat normale prijzen of heb je ze ook nog in types?!.
Naast de duurdere AlphaCrypt Classic CAM, die vanaf zo'n 100 euro verkrijgbaar zijn, is er nu ook een uitvoering die wat goedkoper is, namelijk de AlphaCrypt IC CAM voor zo'n 80 euro. Het nadeel van de AlphaCrypt IC CAM is dat deze niet net als de AlphaCrypt Classic CAM ook nog ondersteuning heeft voor het Conax Conditional Access System (CAS) naast het Irdeto CAS. Op zich zal je geen gebruik maken van die Conax CAS functionaliteit, maar mocht Ziggo ooit met een blokkeer actie komen dan kan je de AlphaCrypt Classic CAM altijd nog verkopen aan een Digitenne van KPN klant waar wel het Conax CAS wordt toegepast. Het verkopen van de AlphaCrypt IC CAM zal lastiger worden aangezien hier in Nederland verder geen enkele DVB-S of DVB-T provider nog gebruik maakt van het Irdeto CAS.

Citaat:
Als ik zo'n kaartje koopin mijn tv druk is t plug and Play of lastige instelm procedures!!
Helaas geen Plug and Play aangezien je de kanalen handmatig zal moeten sorteren en je ook de automatische update functie van de TV moet uitzetten omdat anders de kanalenlijst van tijd tot tijd verdwenen is. Als gevolg daarvan zal je bij kanalenwijzigingen opnieuw moeten zoeken naar kanalen en de boel weer opnieuw moeten sorteren. Meer werk dus dan bij een externe kabel ontvanger.