Los bericht bekijken
  #9  
Oud 18 juli 2009, 22:23
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Ok, je PC, router, modem, ziggo-kabelnet combinatie is dus blijkens de snelheidstests in staat dicht bij de maximale snelheid die bij je abbonnement hoort te functioneren.

Je probleem zit dus in de specifieke newstransfer, naar twee specifieke newsservers. Die twee servers verschillen dusdanig, dat zij zelf de hoofdverdachten zijn voor de trage afhandeling (wanneer iets anders de bottleneck was zouden ze immers allebei vrijwel even traag moeten zijn).

Je kunt nu alleen nog maar proberen de zaak aan jouw kant te optimaliseren.

Ik heb daarvoor 3 suggesties om uit te testen:

1. Gebruik de router niet als DNS server (je ziet dan 192.168.0.1 of 192.168.1.1 op je PC's als DNS server staan; voer met de hand externe servers uit het Ziggo-domain of nog verder in).
2. Draai op je PC een patch om meer halfopen poorten gelijktijdig aan te kunnen ( http://www.lvllord.de/download.php?u...tch223d-en.zip ).
3. Optimaliseer op je PC de TCP/IP instellingen ( http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe ).

Waarschuwing: een dergelijk geoptimaliseerde PC in een local netwerk kan uitermate hinderlijk zijn voor de overige netwerkgebruikers en zelfs voor de overige taken op diezelfde PC.

Heb je er overigens aan gedacht dat je PC niet alleen in staat moet zijn om news met 40 Mbits/sec binnen te halen, maar dat na een hoopvol begin permanent (inclusief overhead) ook kwijt moet kunnen raken op disk? Hoe snel en gedefragmenteerd is de disk die je daarvoor gebruikt?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.