Los bericht bekijken
  #7  
Oud 18 juli 2009, 18:01
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Veel van de goedkopere routers zoals b.v. de sitecoms die ziggo aan de man probeert te brengen, heeft de neiging om, afhankelijk van het gebruik wat er van gemaakt wordt, binnen één tot een paar dagen vol te lopen of uit zijn tabellen te lopen, waarna de snelheid tot vrijwel nul terugloopt.
Je kunt vaak al veel verbetering bereiken door de router helemaal geen DNS te laten doen, maar ook dan nog heb ik hier een paar netwerk-benchmarks die een router reset nodig maken.

Wanneer je metingen verricht i.v.m. snelheidsproblemen, doe die dan liefst twee keer; één keer met het systeem as-it-is en één keer met een vers opgestarte router (dus niet alleen de DHCP vernieuwen, maar een volle herstart).

Een hardware reset naar fabrieks-instellingen zou voor een (via de wizard o.i.d. goed ingesteld modem) eigenlijk niets uit moeten maken, tenzij je zelf de instellingen verziekt hebt, of er zoveel firewall regels zijn aangemaakt dat het arme apparaat het niet meer bijbeent. Denk er daarbij aan dat ook UPnP indien aanwezig en aangezet aan die regels kan zitten klooien (en vergeten ze op te ruimen).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.