Los bericht bekijken
  #3  
Oud 18 juli 2009, 15:05
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door downforce Bekijk bericht
Sinds 2 weken heb ik een alles-in-1 plus abbo . Alles zelf geinstalleerd, in een kwartier werkte het allemaal prima en een paar dagen later de telefoon ook. Tot gisteren dan. Het lampje US van het modem knippert en er is geen verbinding met Internet en telefoon is er ook niet. Ook resetten van het modem helpt niet. De router er tussenuit gehaald, weer tig keer resetten zonder resultaat.

Nu wil het toeval dat ik te weten ben gekomen dat de telefoonverbinding weg viel toen de voice-mail voor het eerst na activatie werd ingesproken door een beller. Of dat er wat mee te maken heeft weet ik niet.

Ziggo gebeld, het antwoord was dat misschien het modem oud is!!! Na 2 weken??? Volgens mij hebben ze ergens een knopje verkeerd gezet. Over een paar dagen komt een monteur langs de deur, maar daar hecht ik weinig waarde aan. Het werkte toch? Wel opmerkelijk is dat Ziggo direkt klaarstaat met de opmerking dat voorrijkosten worden gerekend als het niet aan hun ligt! Dit irriteert mij mateloos, dus als het niet aan mij ligt zal ik ook een rekening sturen.... Een slecht begin dus voor de nieuwe provider.

Heeft iemand hier ook ervaring mee, en kan ik nog iets doen?
Als us niet gaat branden is meestal je signaal te zwak waardoor de upstream (us) geen verbinding krijgt.

Loop je aansluitingen nog eens na. Weet je zeker dat je het modem via de bijgeleverde splitter aangesloten hebt op het AOP (Abonnee Overname Punt) dus het eerste aansluitpunt van de kabel (meestal in de meterkast of huiskamer waar de groene coax kabel binnenkomt). Er mag geen enkele huissplitter e.d. tussen zitten.

Als je een motorola modem hebt, wil je dan eens naar http://192.168.100.1 gaan en daar inloggen met user: admin en password: motorola. Wat voor signal-levels zie je daar ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....