Los bericht bekijken
  #1  
Oud 18 juli 2009, 12:17
vhpov's schermafbeelding
vhpov vhpov is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 december 2008
Locatie: Vroomshoop Ziggo (Cogas Kabel)
Ziggo Internet: Internet: Alles-in-1 Extra Modem: Arris Touchstone 702B
Berichten: 7
Unhappy Arris Touchstone offline

Omdat ik vanuit het Z3i pakket naar alles-in-één extra ben gegaan (automatisch overgezet) zit ik nu al enige tijd met een nieuw Arris Touchstone modem op het DOCSIS 3 platform, en ik moet zeggen tot en met maandagavond 13 juli j.l. zonder problemen. De 50 Mbit/s haalt 'ie ruim (minus de bv TCP/IP overhead) en is daarbij zéér stabiel. Upload is keurig 5 Mbit/s. Pings naar de gateway leveren tijden tussen de 5 en 10ms op, waarbij zeer vaak de 7 ms een tijdlang niet wordt overschreden.

En week of wat geleden kreeg ik een brief met daarin de mededeling dat er op dinsdag 14 juli 's morgens tussen 01.00 uur en 06.00 uur onderhoud zou worden gepleegd aan het netwerk. Het kon daarna nodig zijn het modem even van de spanning te halen en vervolgens weer aan te sluiten. Ook voor de router even hetzelfde doen etc. Deze procedure is me bekend.

Het vervelende is dat het modem daarna niet meer online kwam. Ettelijke keren contact gehad met de helpdesk, modem weer van spanning gehaald, reset knop op de achterzijde geprobeerd etc.. en vervolgens elk denkbare combinatie van handelen, dus eerst spanning, dan reset knop etc.

Ook het opnieuw aanmelden met het HFC MAC ID lukt niet. De ene keer niet omdat het modem (uiteraard) al aangemeld was, de andere keer lukt het aanmelden wél, maar het resultaat blijft hetzelfde.. het modem blijft continue booten. Het booten gaat tot het online ledje knippert, en start daarna weer opnieuw..

Het verhaal ligt inmiddels al bij de 3e lijn en is in onderzoek, echter, ik hoor helemaal niks m.b.t. de voortgang en zit dus nu inmiddels 5 dagen zonder internet en telefoon.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dat onderhoud een migratie is geweest van abonnees in mijn regio (postcode 7681) omdat ik zie dat sommige abonnees ineens op UBR's in Groningen zitten terwijl dit eerst Almelo was. Dit betreft dan wél abonnees die nog op het DOCSIS 2 platform zitten met bv een Motorola SB5100 of SB5101 modem.

Weet iemand hier iets meer van? Of zijn er mensen met eenzelfde verhaal?
Gelukkig kan ik op mijn werk deze reactie plaatsen op dit forum, maar ik begrijp dat niet iedereen over die luxe beschikt in een vakantie!