Discussie: Sitecom 300N WL-342
Los bericht bekijken
  #37  
Oud 17 juli 2009, 21:54
Robert59's schermafbeelding
Robert59 Robert59 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 juli 2009
Locatie: Breda/Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra/Motorola
DTV: DCB H360R
Berichten: 6
Thumbs up

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TV Smurf Bekijk bericht
Het "probleem" zit in het MAC adres. De Ziggo modem kent van je bestaande router (of als je je pc direct erop aangesloten had van je pc) een bepaald LAN interface MAC adres.

Als je die nieuwe Sitecom erop hangt, verandert dat en dus weigert de Ziggo kabelmodem je. Inderdaad kan je de volgorde van alles uit & aan (modem, router en pc) doen. Wat ook werkt is even in je bestaande router naar het MAC adres kijken (die van de internet zijde uiteraard) - die opschrijven en dan in de Sitecom via de wizard (kabel zonder userid & password) in te geven bij "Clone MAC adres". Een gebruikernaam (vroeger CP12345-A o.i.d.) is niet meer nodig.

Dit werkte, althans bij mij, vlekkeloos.

En: vergeet niet om direct het wachtwoord van je router te wijzigen!!!

In eerste instantie heb ik gedaan wat er een paar blaadjes hiervoor stopnd, Alle stroom overal af, pc uit. Na 30 minuten modem weer op de stroom gezet, daarna router stroom er op en daarna pc gestart. Niets deed het en het probleem was er nog.
Hierna heb ik de wizard weer gedraaid en gekozen voor geen gebruikersnaam en wachtwoord invullen, daarna opent een pagina, waar je op clone MAC adres kan klikken en daarna de router gereset.Wonder boven wonder, mijn nieuwe router gaat nu zonder problemen op internet, dus wat hierboven staat zal waarschijnlijk het meest voorkomende probleem zijn.
Misschien kan iemand daar een sticky van maken voor alle nieuwe eigenaren van de WL-342 Sitecom Wireless 300 N X3 Emotion Routers.
Bedankt voor de adviezen, ben er weer mee geholpen..