Discussie: Vraag: Activatieproces cisco?
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 17 juli 2009, 21:03
MauBro's schermafbeelding
MauBro MauBro is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 juli 2009
Locatie: Enschede/@Home
Ziggo Internet: AI1+
DTV: Cisco
Berichten: 20
Standaard Activatieprobleem cisco?

Ik heb een vraag met betrekking tot het activatieproces van de Cisco. Ik heb een installatiepakket voor interactieve tv besteld via ziggo. de WCD in de meterkast heb ik vervangen met de een-gats doos. Deze is rechtstreeks op de eerste aansluiting van de breedbandversterker aangesloten. De cisco is rechtstreeks aangesloten aan de 8dB (poort5), daar de ontvanger op zolder is geplaatst. De totale lengte van de kabel is +- 12 meter.

Na het doorzoeken van het forum heb ik gelezen dat er een zogenaamde "provisioning" moet plaatsvinden, in de vorm van het verstrekken van het klantnummer, postcode en huisnummer. Tijdens de installatie is mij echter nooit om deze gegevens gevraagd. Desalniettemin presteert mijn apparaat het om de status "geactiveerd" aan de installatie mee te geven.

Ik kan gebruik maken van de meerdaagse EPG, en ik heb toegang tot de bibliotheken van ITV/VOD... omdat de smartcard nog niet administratief afgehandeld is heb ik slechts toegang tot de teletubbies van bbckids/ooit gemist, en het gratis filmpje van ziggo (trailer Ali).

Het interactieve deel is echter niet stabiel, en ik denk dat dit verband houdt met het ontbreken van de provisioning gegevens. Bij het afspelen van de teletubbies krijg ik na 2 a 5 minuten kijken een netwerk fout scherm. Uit het info scherm is af te leiden dat de "Status-installatie" van geactiveerd terugspringt naar "opnieuw proberen" of "bezig". Hierbij komt het IP adres STB regelmatig te vervallen naar"0.0.0.0" of een intern adres (192.168.x.x reeks).

Herstellen naar fabrieksinstellingen/handmatig installeren van interactieve televisie heb ik geprobeerd, maar dit heeft tot op heden niets opgeleverd. Herinstallatie zorgt er alleen voor dat ik weer tijdelijk ITV kan benaderen tot de volgende netwerk fout optreedt.

Het installatieproces van mijn cisco ziet er als volgt uit.De statusbalken lopen nooit tot 100% door, het lijkt dus alsof de STB een aantal stappen vergeet uit te voeren. De volgende INFO-schermen geven de status weer van de cisco als hij in bedrijf is:

De cisco is afgestemd op netwerkcode 9001 / 369,000 Mhz (postcodegebied 7534)
Gezien het feit dat ik IP-adressen krijg toegekend, en de vrije programma's kan bekijken (bbckids en ziggo testfilmpje), lijkt mij een fout in het retoursignaal niet aannemelijk. Om fouten in het huissignaal uit te sluiten vervang ik na het weekend de bekabeling naar zolder met Hirschmann Coax.

Hoofdvraag:
Kan iemand mij vertellen welke stappen van het activatieproces ik nog mis? Ik vermoed zelf dat na het witte scherm van ziggo "gegevens ophalen/even wachten a.u.b." een nieuw scherm geopend dient te worden voor de provisioning.

*update*
Ik heb zojuist even in het boekje van Cisco gekeken, en daaruit maak ik op dat de provisioning direct bij aanvang van de installatie dient plaats te vinden.... De vraag is echter nog steeds waarom ik dat scherm niet te zien krijg.Mocht blijken dat het vervangen van de bekabeling geen oplossing biedt voor dit probleem, dan zal ik alsnog de helpdesk benaderen.

Laatst gewijzigd door MauBro; 17 juli 2009 om 21:39