Los bericht bekijken
  #4  
Oud 17 juli 2009, 17:12
Hotzenwalder's schermafbeelding
Hotzenwalder Hotzenwalder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2008
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra (Ubee EVM3200)
DTV: Sony 40W4710 + XTrend 6000 + Sundtek DVB-C stick
Berichten: 152
Standaard

Het lijkt erop dat Casema er een zooitje van heeft gemaakt. Doordat zij hun administratie niet op orde hadden bleef er een betalingsachterstand open staan en daardoor hebben ze nooit een verzoek tot opzegging gehonoreerd.

De eerste brief van oktober 2006 konden ze niet vinden (natuurlijk niet). Het verzoek in de serviceaanvraag hadden ze wel in behandeling moeten nemen, maar schijnbaar kunnen ze een aansluiting niet opzeggen zolang er een vordering is. Aangezien deze vordering onterecht was hadden ze gewoon per eerste mogelijkheid de aansluiting moeten stoppen.

Het vreemde is ook dat in oktober 2007 nogmaals een verzoek is gedaan tot opzegging en hier werd ook niet direct iets mee gedaan, omdat de betalingen t/m april 2008 zijn doorgegaan. Pas in maart 2008 is de aansluiting opgezegd, omdat de vordering toen is overgedragen aan het incassoburau (en dan kan het schijnbaar wel worden opgezegd).

Wij zijn dus van mening dat de fout bij Casema ligt. Ze hadden per oktober 2006 de opzegging moeten honoreren. Aangezien de vordering waarop ze weigerden op te zeggen onterecht bleek ligt de schuld bij hun.

Er is een complete kopie van de mailwisselingen aanwezig inclusief de serviceaanvragen met expliciet verzoek tot opzegging. Op dat verzoek is niet ingegaan, wel op de andere vragen in dezelfde aanvraag. Zij hebben er een zooitje van gemaakt, mijn kennis niet. Helaas ben je vaak wel geneigd te gaan betalen omdat het bedrag blijft oplopen...

Als we een brief sturen aan het incassobureau waarin we aangeven niet tot betaling te kunnen overgaan met als reden dat Casema fouten heeft gemaakt is dat dan voldoende en is het vervolgens wachten op de volgende brief en wachten tot er een brief komt dat we naar de rechter moeten?

Kun je ook én het aan de geschillencommissie voorleggen én naar de rechter of is het of/of?

Mijn kennis is gelukkig vastberaden niet te betalen, dus geld zullen ze sowieso niet krijgen. Het is een principekwestie...

Bedankt voor de zeer bruikbare input!

Laatst gewijzigd door Hotzenwalder; 17 juli 2009 om 17:49