Discussie: Nieuwe docsis modem
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 17 juli 2009, 14:55
mauricec's schermafbeelding
mauricec mauricec is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2009
Locatie: Nieuwerbrug Casema
Ziggo Internet: Alles in een extra
DTV: Cisco
Berichten: 2
Standaard Nieuwe docsis modem

Vandaag het nieuwe alles-in-een pakket gehad met daarin de nieuwe docsis 3 modem.
Tijd om de motorola modem te vervangen, en het nieuwe 50mbps te proeven...

Nou das moeilijk, met mijn lappie naast het modem, en het korte bijgeleverde netwerk kabeltje in mijn laptop en in de modem.
Alles aangezet.
Je krijgt een ipnummer dat niet routeert over het internet, en je kunt dus alleen maar de activatie procedure doen.
Als alles geactiveerd is, even de modem uitzetten en aanzetten, en dan krijg je je uiteindelijke ipnummer. Simpel is dat. En het werkt goed.

Nu is het geval dat mijn server op zolder staat en mijn modem beneden ( +/- 15 meter uit elkaar). Voor de connectie tussen die twee dingen is uiteraard een kabeltje nodig. Bij de vorige modem, die motorola, werd een vrij lange ethernet kabel geleverd. Deze had ik gebruikt om de verbinding naar zolder te maken.
Het duurde even dat ik doorhad dat deze kabel het probleem was. Ik kreeg maar geen link op mijn server. Deze kabel heeft maar 4 aders ( kun je zien door in plug/stekker ), en voor gigabit ethernet zijn er tenminste 6 van de 8 nodig. Dus nieuwe kabel getrokken, en hopla we hebben kunnen het internet op via de server. De server kreeg overigens hetzelfde ip nummer terug, voor degene die daar bang voor zijn.

Op die server had ik 2 externe ip nummers geconfigureerd, en dat werkte altijd goed, alleen krijg ik in de nieuwe situatie maar 1 van de twee ipnummers terug, die andere wil niet. Klopt dit ? of zou je ook met die nieuwe docsis3 modem 2 ipnummers moeten kunnen krijgen ?

Uiteraard ook meteen speedtesten gedaan, en er achtergekomen dat wireless verbindingen niet snel genoeg meer zijn tov de snelheid van je internet verbinding.
Ik kreeg via wireless ( 54mbps ) niet meer als 37mbps via speedtest.net, en via ethernet kabel krijg ik 48mbps. Dus niet speedtesten via je wireless

Verder fantastiese service van Ziggo. Ik vind dat ze goed bezig zijn !