Discussie: wnr3500 router
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 17 juli 2009, 14:06
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hanswil Bekijk bericht
heb je ook een plaatje of aansluitschema van een wandkontaktdoos die in de muur zit waar je rj45 in moet stoppen.
Ik heb hem namelijk eraf gehaald om te kijken hoe daar de draden zit, ik zag wel dat er kleur codes op de binnenkant van het vrouwtje rj45 stond .
Alleen deze vrouwtje/contra RJ45 plug lopen de draden uit elkaar ipv allemaal naast elkaar net als een dobbelsteen met 8 ogen( dobbelsteen heeft er zes).
De adertjes moeten op een gegeven moment weer op dezelfde manier in je router komen. Dus in principe moet het oranje/witte draadje uit je aansluitkabel in de aansluitdoos ook weer op het oranje/witte draadje komen en aan het andere uiteinde van de kabels weer op het oranje/witte draadje in je router. Dat geldt voor elke kleurpaar of draadje.

Er is ook een manier om via een 'cross-kabel' 2 computers op elkaar aan te sluiten, maar dat is niet gebruikelijk tussen router en computer. Het kan zijn dat je wel een 'cross' verbinding in de kabel onder de grond hebt zitten en het kan ook zijn dat je vaste computer dit automatisch detecteert en corrigeert en je laptop niet. Door je bekabeling te controleren zodat je overal een 'rechtuit' kabel hebt (waarbij de kleuren overal op elkaar aansluiten) weet je dat je daar in elk geval goed zit.

Aders in een UTP kabel zitten altijd per 2 'getwist', dat is om de signalen die bij elkaar horen ook electrisch bij elkaar te laten horen. Simpel uitgelegd: Door dat twisten kunnen de signalen storingvrij over lange afstanden overgestuurd worden. Zou je de verkeerde aders met elkaar laten twisten of losse draden gebruiken, dan kun je veel kortere afstanden overbruggen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....