Discussie: wnr3500 router
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 17 juli 2009, 13:52
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Je aansluitschema zou, wanneer je inderdaad rechte kabels gemaakt hebt, moeten werken.

Sommige (intelligente) chipsets die je rj45 aansluiting (in router en/of PC's) aansturen, zijn in staat aansluitingsfouten (b.v. cross-cables) niet alleen te herkennen, maar zelfs de aansluiting daarvoor ter compensatie over te schakelen. Dat zou je laptop/vaste PC verschil mede kunnen verklaren, wanneer je bij de aansluitdozen cross-fouten hebt gemaakt, en je verleng-kabel ook crosst.

Heb je de test zoals ik die voorstel echt toegepast (dus echt verlengen, niet ipv. de korte kabel de verlengkabel nemen), of neem je alleen maar aan dat het goed gaat omdat je er het nut niet van inziet? En wat gebruik je om een kabel te verlengen? De kleine blokjes met aan twee kanten een rj45 aansluiting, die je daarvoor koopt komen ook in 2 smaken (recht en gecrosst) en ik heb er gezien waar het type helemaal niet opstaat en zelfs waar het verkeerd opstaat!

Wanneer je niet heel krap bij kas zit, moet je anders echt eens naar die cable-tester kijken; de mijne kan je in twee gedeeltes uit elkaar nemen voor vast-gemonteerde kabels (dan heb je wel iemand nodig die de lichtjes bekijkt of je moet de 1e kant op scanning zetten, maar dan moet je razendsnel kijken want hij heeft haast). De prijs was een paar tientjes, maar omdat hij ook usb en telefoonkabels doet heb ik dat er al lang uit door alle gezeur dat ik misloop.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.