Los bericht bekijken
  #1056  
Oud 17 juli 2009, 13:33
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
De Alphacrypt Classic CAM herkent die CI+ instructies niet voor het opnieuw encrypten van het kanaal, sterker nog het bezit niet eens de functionaliteit om kanalen opnieuw te encrypten. Standaard DVB CI CAM's kunnen namelijk alleen maar CSA decryptie uitvoeren.
Ok, duidelijk verhaal. Dat laatste encryptie stuk is de "handshake" tussen apparatuur waar ik wel eens over gehoord heb.

Maar de Alphacrypt CI CAM gaat de "instructie" om het opnieuw te encrypten bij het verlaten van het apparaat negeren. (Simpelweg omdat de Alphacrypt CI CAM het niet kan.)
En dus kan Ziggo de CI+ instructie meegeven aan een kanaal waardoor de CI+ apparatuur weet dat het nog een keer encrypt en door het ontvangende apparaat (bij zo'n tv is dat geloof ik allemaal binnen de tv) weer decrypt kan worden?

En Ziggo kan ook zo'n CI+ instructie meegeven zonder dat daardoor mijn Alphacrypt niet meer werkt? Als dat zo is kan men dus CI+ rustig invoeren en stopt de CI toegang/decryptie pas wanneer Ziggo besluit CI toegang/decryptie expliciet onmogelijk te maken.