Los bericht bekijken
  #1  
Oud 17 juli 2009, 12:42
Hotzenwalder's schermafbeelding
Hotzenwalder Hotzenwalder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2008
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra (Ubee EVM3200)
DTV: Sony 40W4710 + XTrend 6000 + Sundtek DVB-C stick
Berichten: 152
Thumbs down Opzeggen, niet opgezegd, wel betaald, niet betaald... incasso!

Voor een kennis van ons ben ik in hun dramaverhaal met Casema/Ziggo gedoken. Ze worden nu bestookt door een incassobureau die namens Ziggo een vordering betaald wil hebben. Mijn kennis acht deze onterecht en heeft dus ook nimmer een betalingsverzoek gehonoreerd, zodat het incassobedrag maar blijft oplopen. Of dat slim was is achteraf te betwijfelen, maar gezien de geschiedenis die eraan voorafging (zowel op Casema/Ziggo gebied als in de persoonlijke sfeer [overlijden echtegenoot]) begrijpelijk.

Wat is er allemaal gebeurd?

Mijn kennis is in 2005 verhuisd naar een andere woning. Destijds is het verzoek gedaan de kabelaansluiting mee te verhuizen. Dat leek gelukt, want er was een signaal op het nieuwe adres. De betalingen liepen ook netjes door via een automatische afschrijving, dus niets aan de hand zou je denken. Echter kwam er ook elke maand een acceptgirokaart in de bus van Casema met het verzoek het verschuldigde bedrag voor de kabelaansluiting te betalen. Aangezien mijn kennis al automatisch via de bank betaalde werden de acceptgiro's weggegooid. Eind september 2006 heeft mijn kennis via de website gevraagd waarom ze acceptgiro's bleven sturen als het bedrag al automatisch word afgeschreven en gevraagd waarom ze een vordering kregen voor openstaande rekeningen van Casema. Casema antwoordde doodleuk dat er in 2006 geen enkele rekening was betaald en dat de achterstand moest worden voldaan anders zouden ze worden afgesloten.

Totaal gefrustreerd door het antwoord en de dreigbrieven omtrent de betaling heeft mijn kennis geantwoord dat hij zijn aansluiting wilde opzeggen. Hier werd in het antwoord van Casema niet op ingegaan en er moest gewoon betaald worden. In oktober heeft mijn kennis vervolgens schriftelijk een verzoek ingediend tot opzegging van zijn aansluiting van Casema (de administratie zat destijds nog in Den Haag).

Na een periode van stilte bleek begin december opeens dat Casema de account had afgesloten wegens een betalingsachterstand. Hoera zul je denken. Eindelijk verlost van Casema, geen rekeningen meer. Casema wilde echter nog wel dat alle openstaande bedragen over 2006 betaald worden inclusief aan- en afsluitkosten. Mijn kennis ging hier uiteraard niet mee akkoord en heeft in een serviceaanvraag nogmaals uitgelegd dat er gewoon betaald was via een automatisch incasso. Casema antwoordde daarop dat er op hun klantnummer helemaal geen automatisch incasso actief was.
Begrijpt u al de frustratie bij mijn kennis als ze elke maand op hun bankafschrift de automatische afschrijving zien?

Na nogmaals een serviceaanvraag werd duidelijk waar de fout zat. Casema had tijdens de verhuizing in hun administratie het klantnummer van mijn kennis gekoppeld laten staan aan het oude adres. Er was een nieuw klantnummer aangemaakt op het nieuwe adres. Alle automatische betalingen waren dus op het oude klantnummer afgeboekt en niet op het nieuwe klantnummer. Casema heeft dit uiteindelijk hersteld in januari van 2007.

Mijn kennis was ondertussen al overgestapt op Digitenne en was dus ook hoogst verbaasd dat er in januari van 2007 opnieuw rekeningen van Casema werden gestuurd. Hier wordt het dus tricky. De huidige vordering gaat namelijk over de periode van januari 2007 t/m juli 2008. De vordering is opgebouwd uit aansluitkosten en abbonnementsgeld over die periode terwijl mijn kennis in de veronderstelling was dat ze geen Casema aansluiting meer hadden. Ze hadden namelijk in oktober van 2006 al een verzoek gedaan tot opzegging en dit herhaald in een serviceaanvraag in datzelfde jaar. Vervolgens is in oktober 2007 nogmaals een opzeggingsbrief gestuurd. Die opzeggingen zijn echter nooit gehonoreerd.

Oktober 2007 is er dus opnieuw een brief gegaan richting Casema met een verzoek tot stopzetten van de aansluiting. Casema antwoordde dat er echter nog steeds een vordering was en dat de aansluiting nooit was opgezegd, maar afgesloten. De vordering bleef wel open staan, omdat in tegenstelling tot wat mijn kennis dacht het signaal gewoon weer geactiveerd was in januari van 2007. Aangezien mijn kennis niet meer via de kabel TV keek heeft die ook nooit gemerkt dat er weer signaal was.

Het vreemde is nu dat er in oktober 2007 nogmaals verzocht is de aansluiting te beeindigen, maar hierop werd alleen maar geantwoord dat er nog betalingen open stonden. Het incassobedrag gaat ook over rekeningen t/m april 2008 terwijl we toch duidelijk stelden dat we in 2007 wilden opzeggen. Waarom moest er na de opzeggingsbrief nog steeds betaald worden tot het tweede kwartaal van 2008?

Wie heeft enig idee wat er (naast betalen om hogere incassokosten te vermijden) gedaan kan worden om toch nog een positieve draai aan dit hele ellendige verhaal te kunnen geven. Mijn haren ging meteen overeind staan door de arrogantie van Casema en de toon van de incassobrief. tjsonge, tjsonge... wat een zooitje op die administatie.

Alle input is welkom...

[update]
Contact gehad met het incassobureau. Gevraagd waarom er nog steeds betaald moet worden terwijl er tot 2x toe gevraagd is om een opzegging.
Het kwam er eigenlijk op neer dat mijn kennis nu de dupe is de fout van Casema (de opzegging tot 3x toe niet bevestigd). We konden het niet betalen en het laten voorkomen bij de rechter, maar dan krijg je proceskosten erbij.

Vooralsnog lijkt het eerst betalen, dan je recht halen. Het lijkt me een leek item voor Kassa of Radar

Laatst gewijzigd door Hotzenwalder; 17 juli 2009 om 13:00