Los bericht bekijken
  #1046  
Oud 17 juli 2009, 11:20
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Plantje Bekijk bericht
Ik had het idee, dat de CI+ beperkingen in beginsel wellicht op enkele zenders toegepast gaan worden. Als dat überhaupt al technisch mogelijk is!
Ik hoop eigenlijk ook, dat het zo uitpakt. Zelf heb ik namelijk geen Film1 en Sport1. Dus zodoende hoop ik nog wat langer plezier te hebben van mijn Alphacrypt.
Een AlphaCrypt Classic CAM is geen CI+ CAM, dus die negeert de instructies die de digitale provider verstuurd voor de CI+ CAM. Misschien ter verduidelijking: In principe verandert er niets aan het signaal van een kanaal voordat het door de CAM (standaard DVB CI CAM of softCAM of CI+ CAM) in een apparaat gaat. Er komt alleen iets bij, namelijk de instructies waarmee de digitale provider aan een CI+ CAM kan instrueren dat het kanaal alleen met (hernieuwde) encryptie de CI+ CAM mag verlaten of waarmee aan een apparaat met CI+ slot kan geïnstrueerd dat een kanaal alleen met encryptie mag worden opgenomen en zo zijn er nog meer van die CI+ beperkingen die via instructies worden verzonden. De standaard DVB CI CAM zoals de AlphaCrypt Classic CAM of de Irdeto SoftCell softCAM in de aanbevolen kabel ontvangers herkennen dat soort CI+ instructies niet en behandelen dat dus zoals alle zogenaamde DVB private data die ze niet herkennen, namelijk door het te negeren.

Voor de AlphaCrypt Classic CAM is het dus alles of niets. En dat niets kan alleen bereikt worden door den Irdeto protocol update zodat de AlphaCrypt het Irdeto protocol niet meer begrijpt en dus niet meer werkt.