Los bericht bekijken
  #1038  
Oud 17 juli 2009, 10:16
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pong38 Bekijk bericht
Ik heb geen idee of mijn vraag al eens in dit topic is behandeld.
Heb gisteren de Panasonic TX-P46G15 plasmabak binnengekregen en dit beestje heeft de mogelijkheid voor het plaatsen van een DVB-T/C en S cam.
Helaas (het eerste minpuntje) ondersteund Panasonic in al zijn tv's alleen CI en géén CI+ cams.
Uiteraard zal de nieuwe ZIGGO CAM backwards compatible zijn maar in hoeverre verschilt dadelijke een originele Ziggo CAM nog van een Alphacrypt.
En wat ga ik dadelijk missen aan extra functionaliteit van de CI+ CAM ?

Laatste vraag (tikkie offtopic)
Heb nu een Humax IRHD-5000 en een Samsung DCB-360H...
Heeft iemand de één van beide decoders al eens kwalitatief vergeleken met het direct kijken via een CAM ?
Is er merkbaar verschil in beeldkwaliteit ?
Volgens mij werkt de CI+ CAM van Ziggo straks niet in een normaal CI slot hoor.
Omgekeerd werkt het wel... als je nu een toestel hebt dat CI+ ondersteunt kún je daar ook een Alphacrypt CI CAM in doen. En dat zou ook moeten werken. Dit is even hoe ik het tot zover heb begrepen. Zo kijken sommige mensen op dit moment via hun DVB-C met CI+ ontvanger van hun tv nu digitale tv. Dit kunnen ze gebruiken totdat Ziggo de CI+ CAMs gaat verkopen.

Wat je gaat missen aan extra functionaliteit van de CI+ CAM is waarschijnlijk, dat je op de langere duur voor digitale tv je DVB-C ontvanger van je "plasmabak" niet meer kunt gebruiken. En een apparaat met CI+ zou je waarschijnlijk wel kunnen blijven gebruiken. ER WORDT ECHTER NOG GEWACHT OP EEN LIJST VAN TVs DIE DOOR ZIGGO ONDERSTEUND WORDEN!
Het idee hier op het forum is, dat men waarschijnlijk met de CI+ specifieke dingen zal beginnen met Film1, Sport1 enz. En op de langere duur is het best te bedenken dat je enkel met een toestel met CI+ ontvanger en CAM nog digitale tv kunt ontvangen en dat je CI CAM voor alles op zwart gaat.

Volgens Gradus Vos van Ziggo zal dit het komende jaar tot anderhalf jaar nog niet het geval zijn.

Vraagje aan jou: waarom heb je een apparaat met een CI CAM gekocht en niet één met een CI+ CAM? (Gewoon nieuwsgierigheid.)