Los bericht bekijken
  #1037  
Oud 17 juli 2009, 10:15
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pong38 Bekijk bericht
Uiteraard zal de nieuwe ZIGGO CAM backwards compatible zijn maar in hoeverre verschilt dadelijke een originele Ziggo CAM nog van een Alphacrypt.
Een CI+ CAM is alleen in backwards compatible mode te gebruiken in een standaard DVB CI slot bij kanalen waarvoor Ziggo geen extra CI+ beperkingen instelt. Met andere woorden: Ziggo bepaalt of jij de CI+ CAM in apparatuur met een standaard DVB CI slot kan gebruiken. Als Ziggo namelijk het beleid heeft om dat tegen te gaan dan zetten ze op alle digitale TV kanalen die extra CI+ beperking aan en jij hebt dan geen beeld en geluid.

Er is in dit topic al meerdere keren aan Ziggo gevraagd om het beleid tot het gebruik van de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM in apparatuur met standaard DVB CI slot toe te lichten, maar daarop komt geen reactie. Daarmee creëert Ziggo dus dezelfde onzekerheid voor de klanten met apparatuur met een DVB-C tuner en een standaard DVB CI slot als wanneer deze klanten een AlphaCrypt Classic CAM aanschaffen. Immers, misschien is de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM in eerste instantie wel te gebruiken in backwards compatible mode op de meeste kanalen, maar besluiten ze na enige tijd om dat toch ongedaan te maken waardoor deze groep klanten dan met een niet meer te gebruiken Irdeto CI+ CAM zit.

Citaat:
En wat ga ik dadelijk missen aan extra functionaliteit van de CI+ CAM ?
Een CI+ CAM brengt voor de consumenten geen enkele extra functionaliteit t.o.v. de standaard DVB CI CAM. Sterker nog, de CI+ CAM brengt de digitale TV providers alleen maar meer mogelijkheden om de klanten beperkingen op te leggen.

Citaat:
Heb nu een Humax IRHD-5000 en een Samsung DCB-360H...
Heeft iemand de één van beide decoders al eens kwalitatief vergeleken met het direct kijken via een CAM ?
Is er merkbaar verschil in beeldkwaliteit ?
Misschien nog maar een keer een herhaling van het volgende: Een standaard DVB CI CAM of een CI+ CAM is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart vorm. Een CAM heeft maar één functie en dat is het verwijderen van de encryptie van het signaal van het digitale kanaal dat je wilt gaan weergeven indien je beschikt over het juiste abonnement. En of je beschikt over het juiste abonnement wordt uiteindelijk bepaald door de smartcard.

Alle functionaliteit en kwaliteit die te maken heeft met de weergave van digitale TV kanalen wordt bepaald door de hardware en software van het apparaat met DVB-C tuner. De MPEG chipset in het apparaat bepaalt dus of het wel of niet mogelijk is om SDTV en HDTV kanalen weer te geven en in welke kwaliteit dat gebeurt. Lees dus de specificaties van het apparaat om te bepalen wat er wel en niet kan met het digitale signaal voor zaken als EPG, teletext, ondertiteling via teletext, DVB ondertiteling, etc.