Discussie: ned 123 hd
Los bericht bekijken
  #65  
Oud 16 juli 2009, 22:38
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht

Overigens,bij afsluiten of wijzigen bij de aansluiting in de straat gaat er aan de kabel een label.
Op dat label staat precies welke positie op de multitap de kabel heeft/had.
Daarnaast zitten op iedere kabel een soort ringen,vergelijkbaar met die van een cijferslot,waar het huisnummer op staat.
Per ongeluk de verkeerde kabel afsluiten lijkt me onmogelijk,zelfs als die op een andere plek op de multitap zit als waar hij origineel zat,de kabel is immers genummerd.
Als huisnummer 90 afgesloten moet worden,ben je een erg domme monteur als je een kabel gelabelled en genummerd 88 er uit gaat schroeven.
Daarnaast gaat er dan ook nog een nieuw label op de afgesloten kabel,met daarop nogmaals het volledige adres,multitap en huisnummer,waar ook nog een barcode op staat.
Dus zelfs al neem je de verkeerde dan klopt de barcode niet.
Als je je in al die stappen vergist moet je maar de WW in.

Het jammere vindt ik wel dat in bijna alle discussies over ned 1,2 en 3 HD ,het probleem van de lipsync een beetje ondergesneeuwd gaat worden door de discussie over bekabeling en ber waardes. (hoewel ik dat dus nu zelf ook doe,het blijft aanlokkelijk om te reageren)
Deze lipsync storing zou vermeld worden op de storingspagina volgens een Ziggo Webcare medewerker hier,maar staat daar nog steeds niet op.
Je hebt idd gelijk over het ondersneeuwen van het lipsync verhaal.
Maar toch nog even dan. Ik heb ongeveer 5 a 6 jaar geleden viavia eens meegelopen met een bedrijf dat werkte voor Casema. Toen was er echt geen sprake van de werkwijze die jij schetst. Die gasten deden 50 tot 60 aansluitingen per dag ( aan/afsluiten, beperkt pakket en retourfilter verwijderen). Ik hoop dat het nu inderdaad zo gaat zoals je zegt.
Ik weet bijvoorbeeld bij mij in de straat dat er alleen huisnummers op de kabels staan en dat op de mijne een verkeerde zit.

Bij mij is de lipsync nu wel beter maar het lijkt dat het ook wel eens verschilt per programma. Ned3 is nog steeds het ergst.