Los bericht bekijken
  #9  
Oud 16 juli 2009, 21:31
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.114
Standaard Stersysteem

Citaat:
Ik zal de situatie nog even precies schetsen. Op het AOP zit direct een splitter aangesloten. 1 kabel gaat vanuit de splitter via de kruipruimte naar een wandcontactdoos in de muur. Vanuit hier loopt 1 kabel naar de digitale ontvanger. Ook loopt er een kabel vanuit de wandcontactdoos naar de Home Cinema Set, dit omdat die wordt gebruikt als radio.

De andere kabel gaat vanuit de splitter naar de 1e verdieping. Daar zitten nog 2 splitters als ik me niet vergis. Vanuit daar gaan kabels naar 2 tv's op 2 slaapkamers op de 1e verdieping. Alleen is het zo dat bij deze 2 tv's geen digitale ontvanger aangesloten is. De andere kabel loopt nog door naar de zolder, waar wel een digitale ontvanger is aangesloten op de tv.
Dit is een goed voorbeeld van hoe het NIET hoort....

Je kan het beste een Ster-systeem aanleggen.

Dit betekent in jouw geval dat er vanaf de te kopen verterker 1 kabel naar je wandcontactdoos beneden moet lopen en dat er drie kabels vanuit de verterker naar boven moeten lopen. (voor elke TV-aansluiting 1) Aan de uiteinden van deze kabels kun je einddozen (wandcontactdozen) bevestigen. Je hebt dus een versterker met vier uitgangen nodig, of een versterker met 1 uitgang, waar je vervolgens een multitap op aansluit.Je kunt ook veel informatie vinden op de site www.antenneversterkers.nl

pvd