Los bericht bekijken
  #1034  
Oud 16 juli 2009, 14:59
JW-NHS's schermafbeelding
JW-NHS JW-NHS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: casema
DTV: 22 en 26PFL5604H FW.078 met resp. Neotion en SMiT
Berichten: 709
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bijdehans Bekijk bericht
De optie van een tweede smartcard in mijn oude decoder had ik zelf nog niet bedacht dus dank je wel voor die tip. Echter televisie aan bij radio luisteren, ook al stuur ik de audio naar mijn receiver, vind ik toch geen prettige optie. Het lijkt me dat een externe HD decoder toch de enige nette oplossing is om digitale radio te luisteren. Natuurlijk heeft de receiver ook radio en bestaat nog de optie van internetradio maar dit vroeg ik me gewoon af.
Dat is de analoge, en die is op de NL zenders van beroerde kwaliteit, zowel via de kabel als via de FM. Veel te veel compressie, met als gevolg vervorming. Dat is met name te horen als je naar klassieke muziek luistert. Als achtergrondgeluid is het het bruikbaar, maar niet als je echt gaat luisteren.
Wat ik doe is de satellietontvanger gebruiken als ik betere kwaliteit wil. Die is uiteraard digitaal, met een redelijke tot goede bitrate, 440 bij de duitse zenders.
Maar inderdaad, dan heb je wel de TV nodig om goed de zenders te kunnen zoeken. Anderzijds, zó vaak gebruik ik dit niet, dus voor die enkele keer is dat te doen.

Groet,
JW