Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #196  
Oud 16 juli 2009, 13:53
Timmay's schermafbeelding
Timmay Timmay is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 juli 2009
Locatie: amersfoort / ziggo
Berichten: 4
Standaard

Ik heb sinds een paar dagen ook een 5050c, maar als ik dit topic zo lees begin ik te twijfelen of het wel een goede aankoop is geweest...
De mogelijkheid om op te nemen was juist 1 van de redenen dat ik deze decoder heb gekocht. Nu zit ik nog in de preview periode, maar die zal binnenkort afgelopen zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op je vakantie moet duimen dat alle opnamen alsjeblieft goed gaan.

Begrijp ik het zo goed?
Ziggo heeft de digitale zenders versleuteld, en om te bekijken (of op te nemen) heb je een sleutel nodig. Deze sleutel is maar 6 uur geldig, dus als de 5050c langer heeft uitgestaan krijg je een foutmelding en moet hij eerst de nieuwe sleutels ophalen. Deze foutmelding heeft er dan echter al wel voor gezorgd dat de opname mislukt.

Als dat zo is, dan zou het probleem zich toch bij alle decoders moeten spelen? Als ik bij forum over de 9200C kijk zie ik geen thread over problemen met opnemen. Of haalt deze decoder de sleutels soms sneller op bij het opstarten?Mogelijke oplossingen die ik tot nu toe ben tegen gekomen zijn:
  1. laat de decoder altijd aanstaan als je iets geprogrammeerd hebt
  2. gebruik de standby timer; laat de 5050c regelmatig even 'wakker worden' om de nieuwe sleutels op te halen.
  3. programeer een blokje ned1 voor de echte opname, ned1 heeft blijkbaar geen sleutel en in deze tijd worden de nieuwe sleutels opgehaald.
Nou vind ik optie 1 niet echt een optie, vind het zonde van de energie om de decoder de hele dag/week aan te laten staan om een programma op te nemen. Optie 2 spreekt me ook niet echt aan, dat zou inhouden dat ik dus ong. elke 6 uur de decorder even moet wakker maken. Dus dan blijft optie 3 over voor mij, wat zijn hier de ervaringen mee? gaat die altijd goed? En kan je ook NED1 HD gebruiken, of moet je de NED1 SD gebruiken?

Ook lees ik dat er een update aan zit te komen rond september/oktober. Kan ik verwachten dat dit probleem dan is opgelost?

Laatst gewijzigd door Timmay; 16 juli 2009 om 14:06