Discussie: ned 123 hd
Los bericht bekijken
  #56  
Oud 15 juli 2009, 18:42
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard08 Bekijk bericht
Toen ik gisteren nog even een andere kabel tussen de versterker en het AOP deed (Een kant-en-klare Neuling HQ-kabel gekocht in Duitsland met vergulde f-connectoren.) nam de BER ernstig toe en kon de Hirschmann-versterker die niet meer compenseren. Mijn zelfgemaakte kabel bracht Ned1/2HD weer terug naar 0-2. ALLE andere zenders hebben nog steeds BER 0. Het is en blijft opmerkelijk.
Een versterker *kan* geen signaal compenseren. Een signaal versterkt het signaal precies zo als het binnenkomt en kan het niet beter maken. Zit er al storing of ruis op, dan wordt dat meeversterkt.

Als jij een (in theorie) betere kabel aansluit dan de zelfgemaakte kabel wordt je signaal slechter. Dat is vreemd, dan is of die dure kabel defect, of die kabel verzwakt juist een stukje minder dan je eigen kabel en daardoor wordt je versterker overstuurd. Als je teveel signaal in een versterker stopt kan hij ook gaan vervormen.

Vandaar dat op dit forum altijd het advies gegeven wordt om direct op het AOP je ontvanger aan te sluiten, zonder enige splitter, internet-splitter etc. Niet om het zo te laten zitten, maar om te kwaliteit van je binnenkomende signaal te kunnen bepalen. Als jij dus met alleen die dure duitse kabel, zonder splitters en versterkers géén goed signaal hebt moet je Ziggo bellen om een monteur. Is het echter wel goed, dan zul je moeten kijken (stap voor stap) wanneer je probleem optreedt. En dat zou maar zo een versterker kunnen zijn die overstuurd wordt bijvoorbeeld.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....