Los bericht bekijken
  #30  
Oud 15 juli 2009, 09:05
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aristoles Bekijk bericht
Je kunt nu heel goed zien dat de nieuwste series al in HD zijn maar worden gedownscaled. De kwaliteit is zo goed in SD dat het menig, zo niet alle, DVD kwaliteit overtreft. En dit geldt ook voor vele shows en de wat nieuwere films.
Laat ik voorop stellen dat ik het met de strekking van je post eens ben, maar helaas post je een aantal zaken als waarheid die echt niet kloppen:

DVD's (speelfilms) worden ook in HD gemasterd dus dat jij kan zien dat TV series scherper zijn dan DVD's omdat ze in HD worden opgenomen is klinkklare onzin. De reden dat de Nederlandse zenders (publiek en commercieel) er tegenwoordig zo goed uitzien via de kabel komt omdat de kabelaars het signaal sinds een paar jaar direct van Technicolor krijgen aangeleverd in 8 mbit, en dus niet langer de 3-4 mbit stream van Canal Digitaal overnemen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aristoles Bekijk bericht
Persoonlijk frons ik mijn wenkbrauwen als die commerciŽle zenders met een dergelijk excuus aan komen zetten. Ik weet van een goede vriend van me, die werkzaam is in de eindregie van de wereldwijde Big Brother concept, dat alles in principe in HD wordt opgenomen. En niet in HD zoals wij die kennen (1080p) maar zelfs nog groter.
Broodje aap. Als er al in HD geproduceerd wordt dan gebeurt dat of in 720p of in 1080i. Dat sommige camera's wellicht hogere resoluties ondersteunen doet er niet toe, het gaat erom in welk formaat het signaal uit de camera komt en naar de montage gaat. Overigens weet ik als feit dat er in hilversum ook op plaatsen waar met HD camera's gewerkt wordt vaak toch in SD geproduceerd wordt omdat nog lang niet overal de regie / montage ook geschikt is voor HD.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aristoles Bekijk bericht
Dat geldt ook voor de films. De zenders kopen de kopieŽn van de originele filmrollen (wel digitaal), en geen DVD of Blu-Ray schijfje. Helaas wordt dit beeld wel zo gebracht alsof de zenders alle materiaal in SD aangekocht hebben en nu met de nieuwe HD hype, alles weer opnieuw moeten inkopen in HD. Das een groot lulverhaal.
Het gaat er niet alleen om dat je het bronmateriaal in HD hebt, maar ook dat je de rechten hebt om het in HD uit te zenden. En hoewel ik daar het fijne niet van weet, kan ik me voorstellen dat daar een prijsverschil tussen kan zitten.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aristoles Bekijk bericht
Laat je niks wijsmaken. Camera's van studio's zijn allemaal HD quality. En ze zeuren om de "nieuwe aanschaf" hiervan, terwijl men gebruik maakt van gedeelde studio's. Ze "huren" dus de camera's van het mediapark, naast enkele eigen camera's, om hun uitzendingen te maken. En daar hebben ze geen SD kwaliteit camera's. Zelfs de goedkoopste camera's die de studio's hebben zijn HD certified. Ja, zelfs de piepkleine camera's die men bij Big Brother in de muur gebouwd heeft. En bij de eindregie werken ze alleen met HD materiaal. Pas bij de uitzending wordt het omgezet naar SD, al dan niet digitaal of analoog.
Helaas verkondig je hier wederom met grote stelligheid onzin. Ten eerste worden camera's niet gehuurd van 'het mediapark' maar van productiebedrijven zoals Dutchview. En die hebben inderdaad al veel HD camera's, maar er wordt ook nog zat gedraaid met SD, zeker op lokatie. En bovendien geldt ook hier hetzelfde verhaal: dat een camera HD kan opnemen wil helemaal niet zeggen dat ook de regie of montage in HD gebeurt, het gros gebeurt gewoon nog in SD.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Aristoles Bekijk bericht
CommerciŽle zenders denken alleen in geld, niet in het plezier van TV kijken. Ze proberen dit nieuwe fenomeen uit te melken. Het zijn juist de aanbieders zoals Ziggo etc. die meer werk en investeringen moeten verrichtten om hun netwerk geschikt te maken.
Daar ben ik het dan weer helemaal mee eens! Het is om te huilen hoe Dhr Eljon van SBS denkt over HDTV. Maar goed, de reguliere media wordt aan alle kanten ingehaald door het internet en als ik bij SBS of Veronica moet betalen om series in HD te kijken dan download ik ze wel gratis via internet, zonder commercials ook nog.
De broadcasters zien HD nu nog als een luxe, maar ik ben bang dat ze het in de toekomst gewoon nodig zullen hebben om de concurrentie met internet aan te kunnen. Geld vragen voor dezelfde content met betere beeldkwaliteit is een kortzichtig businessmodel.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info