Los bericht bekijken
  #4  
Oud 15 juli 2009, 01:21
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Dit probleem klinkt alsof je het IP net hebt gekregen, en de oude gebruiker van het IP het vast ingesteld heeft staan. Je PC en die van de vorige gebruiker pikken elkaar dan telkens de verbinding af.

Heb je het probleem ook op je laptop, of blijft die wel stabiel online? Als deze stabiel blijft, wijst dat dus ook op een IP conflict op het IP van je PC.

Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat er recent werkzaamheden in je regio geweest zijn, waarbij de IP adressen opnieuw verdeeld zijn. Helaas houdt Ziggo hierbij geen rekening met het uitdelen van leases (IP adressen) voorafgaand aan de werkzaamheden, zodat apparaten die altijd aanstaan (zoals routers) denken dat ze nog altijd 'recht hebben' op het oude IP, en pas halverwege hun leasetijd (normaal 7 dagen) pas merken dat ze een nieuwe hebben. In dat geval zou je probleem over een paar dagen vanzelf opgelost moeten zijn.

Mocht de oorzaak van het probleem toch de eerste zijn (IP conflict met een andere klant), is het niet gemakkelijk op te lossen. De helpdesk krijgt hier weinig mee te maken, en zal niet snel de juiste conclusie trekken. Als deze eenmaal gemaakt is, zal de Abuse afdeling de zaak overnemen en de andere klant tijdelijk afsluiten om deze te dwingen contact op te nemen.

Een minder nette maar wel doeltreffende oplossing is het zelf forceren van een nieuw IP adres door het MAC adres van de netwerkkaart aan te passen. Bij de meeste netwerkkaarten kan dit via de geavanceerde instellingen van de kaart die je vindt onder Eigenschappen in Apparaatbeheer. Mijn advies is dan wel om alleen het eerste teken (meestal een 0) aan te passen. Dan is de kans het kleinst dat er een dubbel MAC adres in je subnet is, wat net zo vervelend is als een dubbel IP.