Los bericht bekijken
  #8  
Oud 14 juli 2009, 23:00
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

De kosten voor onderhoud, investeringen en storingsoplossing blijven bij Ziggo liggen, en zullen hetzij direct, hetzij via de nieuwe aanbieder gefactureerd blijven worden.

Het enige deel van de kosten waar verschil op gemaakt kan worden door een nieuwe aanbieder zijn de rechten en een deel van de administratie en support-kosten. Dit lijken mij maar enkele euro's op de huidige prijs (ongefundeerde aanname).

Aangezien een gedeeld netwerk ook weer nieuwe administratiekosten met zich mee brengt, welke door één of beide maatschappijen gedragen dienen te worden, voorzie ik geen grote prijsverschillen.

Nog oninteressanter wordt het als de nieuwe aanbieder ook nog eens andere zenders door wil geven. Eerder is er ergens op het forum al eens een link geplaatst naar een onderzoek naar de kosten hiervan. Aangezien er hiervoor op klantniveau filters geplaatst zullen moeten worden in de einversterkers, is het geheel niet meer rendabel. Alleen al het plaatsen van de filters zou al zo'n 90 euro gaan kosten, welke niet zomaar terugverdiend zijn in een jaarcontract. Bovendien zou hiervoor in een groot deel van het land een grote frequentiewijziging moeten plaatsvinden om de frequenties van de verschillende diensten (TV, DTV en Data) te groeperen op de kabel. Dit is nu namelijk nog lang niet overal het geval. Dat geeft ook een hoop overlast, terwijl ik denk dat de meeste klanten niet eens op een overstapmogelijkheid zitten te wachten (opnieuw een ongefundeerde aanname).