Los bericht bekijken
  #1000  
Oud 14 juli 2009, 19:35
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Je zal maar een andere TV moeten aanschaffen omdat de vorige kapot is gegaan. Moeten dan al die mensen op Ziggo blijven wachten tot ze een keer klaar zijn met hun trial-and-error certificatie traject? En wat krijgen we dan straks? Van diezelfde "probleem en bug" vrije gecertificeerde CI+ apparatuur als de huidige door Ziggo gecertificeerde kabel ontvangers en PVR's? Mijn "gecertificeerde" Humax ontvanger is drie jaar na introductie nog steeds niet bug vrij en Ziggo heeft geen zin om daar ook maar iets aan te gaan doen. Iedere firmware release duiken er weer nieuwe problemen en bugs op door dat adhoc testing proces bij Ziggo en telkens maar weer doen of ze van niets weten. Zo'n Ziggo gecertificeerd logootje is echt een "kwaliteitskeurmerk" waar je als consument op kan vertrouwen.
Iedereen moet dat natuurlijk voor zichzelf beslissen... Maar als mijn tv nu kapot zou gaan zou ik voor een paar euro een tweedehands CRT tv halen en wachten tot Ziggo klaar is met de lijst. Maar dat is wat ik zelf zou doen. En bovendien: als ik al een tv met CI+ slot zou willen hebben. Ik heb nooit zo'n probleem gehad met een losse STB.
Met mijn Samsung kabel ontvangers heb ik overigens nooit problemen gehad.

Of je kunt vertrouwen op de zaken die door Ziggo zijn gecertificeerd lijkt me een hele andere discussie. Dan maakt het inderdaad niet uit of je iets nu of over een jaar koopt.

Maar nogmaals: dat is ieder voor zich! En ik ben alleen benieuwd hoeveel mensen toch nu al per sé een tv met CI+ ontvanger moeten kopen om voorbereid te zijn op het CI+ verhaal, maar dat er straks wellicht iets niet werkt.
Dat is hetzelfde als een Alphacrypt kopen en vervolgens gaan zeuren als ie op zwart gaat. Ik weet dat ik dat risico loop...ik zou het zeker jammer vinden als het gebeurt. Maar ik ga er niet voor naar Ziggo bellen.