Discussie: Draadloze snelheid
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 14 juli 2009, 12:34
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pantech Bekijk bericht
Dus om de Popcorn draadloos goed te laten functioneren (o.a. HD Streamen) heb ik weinig kans van slagen met het aansluiten van een USB adaptertje en is de Linksys een mooie oplossing, echter nog meer stopcontacten nodig pffffff.

*knip*
Er komt nog iets bij, de Popcorn mediaplayer werkt alleen met de USB netwerkadapter van Popcorn zelf, Ik durf je zo geen uitspraak te doen welke snelheid hij haalt in een netwerkt met een router van een ander merkt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pantech Bekijk bericht
@Bullet
Is de de NAS ook van buitenaf te bereiken?
Ja, mijn NAS is van buitenaf te bereiken, dit kan bijvoorbeeld via FTP. Je moet het natuurlijk wel willen, het is een combinatie van instellingen op je Router en NAS. Je kan het dus ook uitschakelen.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pantech Bekijk bericht
Ben ook even op zoek gegaan naar verschillende routers. Als ik de router bekijk die jij hebt dan kom ik er verschillende tegen.
WNR3500-100 ISS / FSS / GRS en de EUS
Weet jij wat die letters betekenen?
het exact verschil weet ik niet, ik heb een EUS. Volgens mij hebben de verschillende apparaten hardware en software matig geen verschil. Als ik me niet vergis heeft het meer met commercie te maken dan met het apparaat.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pantech Bekijk bericht
En nog even een Ziggo vraagje:
Indien ik overstap op Ziggo krijg ik dus een Splitter in de kelder. Een kabel gaat naar de TV, een kabel gaat naar het modem. Vervolgens gaat 1 kabel vanuit het modem naar de router en dan eventueel nog een kabel vanuit de router naar zo'n Powerline adapter. Right?
Euhh, je hebt het over kabel, ga er maar vanuit dat je wel het verschil weet tussen coax en utp.

Mijn situatie is als volgt.

Signaal komt binnen op het AOP (abonnee overname punt) in mijn geval in de meterkast. Hier zit een 1 gats doos, met een TRAS1000 van Taratec of Hirsschmann. Van uit deze AOP gaat een coax kabel naar het filter ETU-01, Dit filter zorgt voor de scheiding van het internet signaal en radio/tv signaal. Onder op dit filter sluit je dus het modem aan, de andere gaat naar het AOP. Wanneer je voor een doe het zelf aansluiting kiest moet je dit dus allemaal zelf aansluiten. Dit staat allemaal heel duidelijk omschreven in de handleiding die je er bij krijgt. In het geval van een monteur heb je er geen omkijken naar, dan regelt hij het namelijk voor je.

Op het kabelmodem sluit je vervolgens je router aan via een CAT5E kabel, wordt 9 van de 10 keer meegeleverd met je router. Eventueel sluit je de telefoonkabels aan op de POTS aansluiting van het modem, hier kan je rekening mee moeten houden wanneer je telefoonaansluiting op een andere plek je woning binnenkomt dan waar je AOP zit.

Router: Ik heb mijn NAS op een van de LAN poorten op het router zitten, tevens zit hier een van beide PLK300 ethernet over power adapters op.
In de woonkamer bij mijn TV heb ik de andere apdater liggen, hier zit een 4 poots switch in, zodat mijn Xbox en Mediaplayer er beide op aangesloten kunnen worden.

Al mijn pc's, op mijn server na (1gbs via UTP) maken gebruik van Wireless N, waarnodig heb ik bij 2 oude laptops een PCCARD/ExpressCard Wireless N adapter gekocht. Ik download veelal via mijn server en dump het op de NAS, (of de netgear EVA9150 ivm eigen harddisk) Mijn NAS heeft zelf ook een usenet en torrent client, dit werkt wel, maar ik vindt het via de server net iets overzichterlijker werken.

Het werk hier huis prima, totaal geen storingen, FULL HD steamen gaat perfect en er kan daarnaast gewoon gegamed of geinternet worden.
Tevens is de router zeer stabiel, heb nooit vastlopers, dit integenstelling tot mijn vorige Linksys die nog wel eens een hickup had.

Een heel verhaal, hoop dat het duidelijk is.