Discussie: Draadloze snelheid
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 14 juli 2009, 00:12
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pantech Bekijk bericht
Ik zie trouwens ook net dat de down- en uploadsnelheid sterk verschilt bij de verschillende gebruikers en dat dit veroorzaakt wordt door het modem, welke voor de router wordt geplaatst.

Als ik de snelheden bekijk lijkt mij een Arris Touchstone wel een goede optie. Kan iemand dit bevestigen? Is het modem bij Ziggo te kiezen, of bepaalt ziggo het modem?
Het verschil tussen eventuele snelheden bij Ziggo zou niet aan het modem moeten liggen, Ook een kabelmodem is afhankelijk van het signaal dat binnenkomt. Wanneer iemand zijn/haar snelheid niet haalt is dit veelal te wijten aan een onjuiste installatie en/of signaal wat binnen komt op het AOP. Ik heb een Webstar EPX2203 (Scientfic-Altanta) = Cisco, Nog wel eurodocis 2.0, ik zit nog op het eurodocis 3.0 modem te wachten die mij de nieuwe snelheid gaat brengen.

Wanneer je een Alles in 1 Extra abonnement afsluit krijg je een Arris Touchstone TM-702 of een Ubee Docis 3.0 modem, van de laatste is wat onduidelijk over de werkelijke levering door Ziggo. Je kan er vanuit gaan dat Ziggo het modem bepaald, hij blijft namelijk ook eigendom van Ziggo. Wanneer jij je abonnement opzegt moet je het modem weer aan Ziggo retourneren.

de snelheden die Ziggo opgeeft zijn reeele snelheden, bij een goede verbinding haal je deze normaal gesproken ook. Een boel gebruikers klagen over de verbinding, maar bij verder onderzoek blijkt het snelheidsverlies aan het eigen netwerk of combinatie hardware/software te liggen.