Discussie: Draadloze snelheid
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 13 juli 2009, 16:04
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pantech Bekijk bericht
Hoi,
Ik heb tot nu toe alles via kabels aangesloten, maar wil nu overstappen naar een draadloos netwerk. Ik ben daar nog niet zo in thuis dus heb ik een aantal vragen:
Is 300mps de maximale snelheid men draadloos kan bereiken?

Kunnen alle notebooks met ingebouwde wifi deze snelheid aan? Zo niet, hoe kan ik zien of mijn of een notebook eraan kan voldoen? Zijn er dan speciale dongles nodig om e.e.a te bewerkstelligen of voldoen alle nieuwe wifi dongles?

Heb ik wat aan een gigabit router als ik alleen draadloos wil werken?

Alvast bedankt
Je moet rekening houden met het volgende,

je hebt kort door de bocht twee snelheden bij draadloos, namelijk de 54Mbit/sec en de 300N(+) snelheid. kort weg; wifi-g en wifi-n(+)

de + bij N netwerken slaat niet op het feit dat ze sneller zijn dan de theoretische 300Mbit/sec maar dat het protocol die het merk router voor deze snelheid gebruikt geen officiele standaard is. ander gezegt, in theorie zou je alleen met + componeten van het zelfde merk de 300N snelheid halen.

echter... er is een grootverschil tussen draadloos en bedraad netwerk.

wanneer je alles op een 100Mbit router aansluit, je laptop/pc heeft waarscheinlijk ook een 10/100/1000mbit netwerk aansluiting. (Huidige routers hebben veel al een 100mbit poort) haal je deze snelheid dus echt.

met een 54g of 300n netwerk zijn de snelheden zoals ik al erder schreef theoretisch. 54Mbit of 300Mbit haal je dus nooit...

voor een 300mbit netwerk mag je blij zijn als je tussen de 80 en 120mbit in de praktijk uit komt. voor een 54g netwerk haal je +/- 45 a 50 mbit.

wanneer je nu een router aanschaft is het aan te raden om een gigabit router wan-lan te hebben, eventueel met een Wireless N aansluiting.

voorbeelden hier in zijn, de Linksys WRN610 en de Netgear WRT3500

op hardware.info http://www.hardware.info/nl-NL/produ...ppage/Routers/ vindt je verschillende testen en reviews...

feit is, goedkoop is voor de toekomst zeker weten duurkoop, Ziggo bied volgend jaar snelheden aan waar in de goedkopere routers zich in gaan verslikken, dan in de verbinding niet meer de bottelnek, maar de router.

nieuwe notebooks hebben bijna allemaal WIFI B/G/N aanboord, kunnen dus ook met de 300n snelheid over weg, mocht jou notebook dit niet hebben zou je een USB Wireless N adapter kunnen overwegen, daarnaast hebben laptops/notebooks vaak een ExpressCard/PCcard slot. Ook hier zijn N-adapters voor te verkrijgen.

wie snelheid wil, 1000mbit/sec aka 1Gb/Sec zit op moment nog aan een draadje (UTP CAT5e) vast.