Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 juli 2009, 11:15
sndr19's schermafbeelding
sndr19 sndr19 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2009
Locatie: Hengelo @home
Ziggo Internet: Z1 Webstar
DTV: Samsung en Philips
Berichten: 3
Question RTL8 en een aantal Radiozenders vanaf 810

Beste mensen,

Ik denk dat dit al het zoveelste topic is over dit onderwerp op dit forum, mijn excuses dat ik dan ook een nieuwe aanmaak, maar de anderen staan bomvol en daar ben ik het hele overzicht kwijt.

Wij hebben thuis problemen met het ontvangen van RTL8 en een aantal radiozenders vanaf zender 810 op Digitaal. We hebben 2 digitale ontvangers in huis, 1 in de woonkamer en 1 boven op zolder. Het probleem heb ik met beide digitale ontvangers.

Bij ons komt het signaal binnen op een kastje in de meterkast. Er zit 1 uitgang op voor data (blauw), en 1 uitgang voor Output Radio en TV. Op die output zit een splitter, die 1 kabel stuurt via de kruipruimte naar de woonkamer, en vanaf dat punt loopt een coaxkabel naar de digitale ontvanger. De splitter stuurt uiteraard ook een 2e kabel naar de bovenverdieping.

Nou heb ik de helpdesk zojuist gebeld. Ik had voor die tijd zelf al een paar testjes gedaan, o.a. scartkabel omdraaien, werkt niet. Toen heb ik de splitter ertussen uit gehaald in de meterkast, en een coaxkabel rechtstreeks op de digitale ontvanger gezet. En ja, dan doet alles het dus wel. Dus wat zij die mevrouw aan de helpdesk, uw splitter moet vervangen worden.

Maar ik wilde zeker weten dat het aan die splitter lag, dus ik heb de splitter er toen weer tussen gedaan, en ipv de langere kabel naar de woonkamer heb ik de coaxkabel van 1 meter erop gedaan en ja, ook toen deed die het gewoon. Dus aan de splitter kon het al niet meer liggen.

Vervolgens heb ik weer gebeld, toen kreeg ik een meneer er aan die twijfelde of de andere kabels die op de splitter aangesloten zijn wel 75Ohm zijn. Dat zijn ze wel.

Nou weet ik echt niet wat de oorzaak kan zijn en ik heb ook geen zin om constant de helpdesk te bellen, je doet er 5 minuten over om door al die menu's heen te gaan, en soms krijg je dan een medewerker waarvan je je afvraagt of die er uberhaupt wel verstand van heeft.

Ik hoop dat er hier mensen zijn die tips hebben, en die graag aan mij duidelijk willen maken.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Met vriendelijke groet,

Sander