Los bericht bekijken
  #58  
Oud 12 juli 2009, 18:53
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Longbigbear,
Ok, dat nieuwe IP-adres is duidelijk, en testen direct op het modem zonder router is heel goed om storende invloeden uit te schakelen; je testopstelling is dus ok, want optimaal.

Bij Firefox moet je onder Tools (ned: Extra?)> Options (Opties)> Advanced (Geavanceerd)> Tabblad Network (Netwerk)> Knop Settings (instellingen) bekijken.
Vertel maar precies hoe je proxies op die pagina ingesteld staan.

Je Fritzbox heeft misschien wel een log waar niets meer uit te halen is, maar je post een link oid naar waarschijnlijk die fritzbox en daar kan jij wel in maar IK NIET! (link is : "http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:Eventhelp%28%2722%27%29")
Ik kan er dus niet "niets meer uithalen", ik kom er helemaal niet in. Je moet die gegevens er zelf uit halen (copy-paste?) en ze dan pas posten.

De eerdere benchmark geeft aan dat je default sendwindow (buffer) erg groot is voor je snelheid. Dat window staat op een standaard systeem redelijk laag en ook TCP1323Opts staat daarop op 0. Het lijkt erop dat iets of iemand je systeem heeft proberen te optimaliseren voor bulk-transfers (bittorrent,P2P) en de daarvoor meestal gebruikte helft van het receivewindow voor het sendwindow is voor Ziggo veel te hoog; 1/8 komt dichter in de buurt. TCPOPTIMIZER is daarvoor de meest gebruikte tool, maar er zijn andere tweaks. Sommige malware helpt zichzelf trouwens op die manier ook aan snellere ftp-transfer.

Hoor ik weer zo volledig mogelijk van je?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.