Los bericht bekijken
  #975  
Oud 12 juli 2009, 18:08
Plantje's schermafbeelding
Plantje Plantje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2008
Locatie: Zwolle/@Home
Berichten: 309
Standaard

Het was niet mijn bedoeling mensen aan te vallen. Het woord "suf" had ik niet mogen gebruiken.
Ik weet niet eens meer precies wat de posts waren die weggehaald zijn. Dus ook mijn kritiek selectief kritiek weg te modereren zal ik intrekken.

Ik volg deze discussie al vanaf het begin. Reden dat ik de toevoeging van FullHD wel genuanceerd kan bekijken is de volgende (en hiermee kom ik gelukkig weer wat meer on topic):
Invoering van CI+ door Ziggo is een hot topic. En terecht! Het kan nogal wat mensen (in de portemonnee) raken! Daardoor is deze discussie op gang gekomen. Eerst zijn we met zijn allen bang, dat onze Alphacrypts niet meer gaan werken per 1 mei 2009. (Of zoiets). Dat wordt door Gradus Vos tegen gesproken. En daar begon naar mijn idee de ellende met deze discussie een beetje: er wordt door de woordvoerder van Ziggo een duidelijke uitspraak gedaan en hier op het forum vertrouwen mensen dat niet. Als je zegt dat je het wel vertrouwt ben je een onnozele hals en ben je naïef. Bepaalde mensen willen niets horen dan: Gradus kan wel vanalles zeggen, maar over een paar maanden wordt Alphacrypt toch actief geblokkeerd.
Daarna is de discussie naar TV toestellen met CI+ slot geëvolueerd. Zo af en toe doet er iemand een uitspraak...ok...persoonlijke mening wellicht of een best guess en daar wordt dan overheen gevallen! "Waar haal je die informatie vandaan?!?" "Kun je die uitspraken staven?!"
Velen hier willen niet horen:"Ziggo voert CI+ in en is nog aan het uitzoeken hoe dit het beste gedaan kan worden. Dat zal nog enige tijd duren. Na invoering zullen er voor sommige mensen voordelen zijn (doordat ze bijvoorbeeld geen STB meer nodig hebben, maar rechtstreeks de CI+ CAM in hun toestel kunnen doen). Er zullen op den duur wellicht wat nadelen aan verbonden zijn, omdat het mogelijk is, dat de Alphacrypt CI CAMs het niet meer doen. Maar dat is iets dat "ontstaat" en niet iets dat door Ziggo actief ingevoerd wordt om mensen met Alphacrypt CAMs dwars te zitten."
DAT is naar mijn idee de waarheid over CI+. Maar velen hier willen dat niet horen.

Dat is ook mijn hele punt. Ik dacht te zien dat moderatie ook in die richting werkte, maar dat heb ik fout gezien. Ik begrijp dat mensen graag willen weten waar ze aan toe zijn. Maar is het niet heel simpel? Is het niet zo, dat het op het moment onmogelijk is te weten waar we aan toe zijn?

Toen het gebeuren over CI+ begon had ik net twee nieuwe Floppy DTV tuners en Alphacrypt CAMs gekocht. Het kon me niet snel genoeg gaan meer te weten over dit onderwerp! Maar soms is het niet anders en moeten dingen gewoon even afgewacht worden.

Ik hoop voor de mensen die hun aankoopbeslissing baseren op de discussie die hier woedt en nu al wat kopen dat ze uiteindelijk de juiste apparatuur gekocht blijken te hebben. Ook daarom mijn toevoegingen.

Het laatste wat ik zou willen doen is mensen persoonlijk of in functie van moderator aanvallen. Ik vond het alleen allemaal een wat vreemde discussie worden en de moderator ingreep kwam voor mij persoonlijk een beetje vreemd uit de lucht vallen.