Los bericht bekijken
  #55  
Oud 12 juli 2009, 16:23
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Marcoonline,
Het wordt in deze draad wat veel om uit elkaar te houden, maar omdat het allemaal culemburg is laten we het maar even zo.
Ikzelf heb geen probleem om door 2 firewalls (elk binnen het 17.16.0.0/12 domain naar buiten te komen, maar ik heb van horen zeggen dat sommige simpele firewalls (waaronder private op de eigen PC) weigeren locale IP-adressen buiten het eigen blok door te laten (corporate laten dat wel uit hun hoofd).
Probeer het dus zonodig zonder router (of met router en de routerfirewall uitgeschakeld, als dat kan) direct met de PC op het modem en zonder private firewall (niet vergeten asap weer aan te zetten). Er zijn forumleden die beweren dat je alleen in het modem kan komen wanneer dat niet aan de kabel verbonden is, maar ikzelf verwacht dat dat lukt omdat de WAN-poort van je router dan zelf een default IP uit het blok 192.168.0.0/16 krijgt, waardoor de pakketten naar het modem wel doorgelaten worden.
Verder kun je dan alle tests uitvoeren die Hakker al gedaan heeft en hoor ik de resultaten wel.

Mees de Roo

P.S. Er is niet toevallig recentelijk een dect-telefoon oid. in de buurt van je modem terechtgekomen? lees anders andere draaden over RF storing op DOCSIS 3.0 door.
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.