Los bericht bekijken
  #16  
Oud 12 juli 2009, 12:36
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Want je hebt geen controle over de software in dat kastje. Je moet maar hopen dat de fabrikant op tijd security updates uitbrengt. Zeker voor zo'n cruciaal onderdeel in je netwerk wil je zeker zijn dat het ding goed is.

Maar misschien ben ik wat paranoia mbt beveiliging.

Als je niet heel precies weet waar je mee bezig bent kan je misschien de configuratie van je netwerk beter overlaten aan professional.
Nogal paranoide ja. Het is moeilijker omd ie kastjes in te komen dan de meeste linux bakken.

wat betreft het overlaten aan de professional. Er zijn er aardig wat die er de kantjes vanaf lopen. De kans dat je een slecht geconfigde linux server heb dan een router met een beveiligings probleem is ook vele malen groter.
Daarnaast wel vreemd aangezien bedrijven tenslotte die "kastjes" ook gebruiken zij het in zwaardere vorm natuurlijk
Ik moet het eerste bedrijf tegenkomen die een linux bak gebruikt voor hun routing en VPN tunneling. Bedrijven gaan tenslotte naar apparatuur als bijvoorbeeld Cisco routers en VPN oplossingen. Nou pak ik hier natuurlijk wel het meest voor de hand liggende merk.
De meeste pro merken om het maar zo te noemen zijn ook op de consumenten markt actief al dan niet via dochter maatschappijen.

De mensen die een linux bak als router ed gebruiken doen het gewoon omdat ze het willen leren en nemen de mogelijke problemen die erbij komen voor lief en zien het als een uitdaging maar ik heb er nog niet 1 gehoord die het deed omdat hij beweerde dat het veiliger zou zijn.