Los bericht bekijken
  #46  
Oud 11 juli 2009, 19:52
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Hakker,
Sorry die had ik daaronder even helemaal gemist.
Dat ziet er niet best uit:
We recorded a packet loss of 99%. This loss is very significant and will lead to serious performance problems. It could be due either to very high load on our servers due to a large number of visitors, or problems in your network. Of the packet loss, at least 99.0% of the packets appear to have been lost on the path from your computer to our servers.
Dat betekent een duidelijk upload probleem (die T3's duiden daar trouwens ook op). Heb je een passieve splitter of een actieve (met ingebouwde versterker die aan de 220V moet)?
Dat dataverlies zou niet DNS afhankelijk moeten zijn. Het lijkt er bij sommige tests trouwens op dat de verbinding zo slecht is dat de hele (java)test niet eens laadt!
Je moet nu allereerst uitsluiten dat het probleem aan je router ligt (b.v. flaky WAN-LAN Chip). Sluit je PC direct op het modem aan (modem uit/aanzetten anders werkt het niet) en draai die test nog eens.

Mees de Roo
De kast is passief en wat de test betreft die heb ik juist uitgevoert toen de verbinding juist half gaar was en laat juist precies het probleem zien wat ik dus allang dacht. Er zijn 2 redenen die ik kan bedenken dat het zo komt of de eth poort van de modem wordt gaar of verderop in de lijn is er een probleem. Het probleem is 100% zeker niet de router want dezelfde problemen had ik tijdens de gebeurtenissen toen ik direct op de modem zat. Op een belabberde log formaat na heb ik niet 1 probleem met de router gehaden ik kan je al vertellen ik heb er al een stel versleten. Drayteks, Linksys, Sitecom, Belkin etc etc Hierna eens zoals ik al eerder zei een D-Link proberen.

Wat je bij die tests ziet is juist wat er gebeurd als de boel inzakt. Het vreemde is dat er geen nieuwe T3's bijkomen op dat moment aangezien de T3 op 7:33 stond van vandaag en ik de test rond 12 uur gedaan heb en er geen nieuwe meldingen bij zijn gekomen. Ben ook nagegaan of het aan de lease kan liggen maar dan zou de lease asynchroon zijn en dus met een random interval zijn lease zou moeten veranderen (hoogst onwaarschijnlijk).
De log in de router die ik doorgespit heb (nogal erg groot namelijk met al die torrent connecties erin en vol met IP's die ik niet zomaar op het board ga posten) laat ook geen enkele negatieve melding zien, maar log filtering zou heel fijn zijn .
De laatste netwerk run laat dat juist heel mooi zien en ik heb er net nog 1 gedaan voila. Run 3 (laatste op vorige pagina) en deze zijn gedaan toen de problemen er niet waren.
Het is ook precies hetgene wat ik zei vorige week bij de helpdesk en die d8 dat ik sterretjes zag.

En nu het eindelijk een beetje werkt heb ik niet bepaald zin om het te jinxen als je begrijpt wat ik bedoel.