Los bericht bekijken
  #42  
Oud 11 juli 2009, 18:30
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Hakker,

Wanneer dit een linuxbox is, is er kans dat er een apart (WAN) DHCP log is.
Dat hebben mijn Linux-routers tenminste allemaal. Zoek daar even naar, want het is echt van belang om te weten of die T3's het gevolg zijn van een lease renewal of van een zomaar wegvallend signaal.

Je signaal-waarden zijn niet goed. Je aantal uncorrectables o.a. bewijst het tegendeel. Dat is werk voor je helpdesk en een monteur, maar dat gaat niet zonder kopieën van die signaal-pagina en het log op momenten dat het fout gaat .

Ik krijg trouwens nog de resultaten van:
http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/index.html
Niet alleen dns gegevens maar alles wat rood of oranje gemerkt is (netbios of snmp of smtp dat niet werkt overslaan uiteraard)

Watbetreft je aansluiting ga ik er van uit dat de AOP is aangesloten op de groene kabel, daarop de officiële ziggo/casema splitter en daaraan het modem en de rest van de TV zooi. Kijk even goed of dat ook echt zo is en niet één of andere huisgenoot een extra tv met een bouwmarktsplitter heeft toegevoegd (toen ik dat iemand in een andere draad vroeg te controleren heb ik daarna nooit meer iets van de man gehoord).
Splitters hebben (zeker met al dat onweer) overigens niet het eeuwige leven. Probeer (wanneer je huisgenoten even zonder TV kunnen), je modem eens kort zonder splitter op de AOP en noteer de signaal waarden nog eens.

Tenslotte hebben we de laatste tijd veel modemproblemen gezien door dect-telefoons en mogelijk ook wireless-routers die te dicht op het modem stonden. Probeer liefst twee, maar anders in ieder geval één meter afstand te bewaren.
uhm ik heb er 4 gepost vriend op 2 verschillende dnsen omdat de eerste zogenoemd traag was. wat betreft aansluiting dat is door een monteur zelf gedaan met hun eigen spul maw. als dat niet goed is heb ik het iig niet gedaan die groene kabel is bij mij trouwens wit maar de kleur zal het probleem niet zijn de kleur van de kabel achter de splitterbox zou ik niet weten aangezien de aansluiting van dit alles in de huiskamer binnenkomt ipv de meterkast. De rest in huis durft niet eens aan die draden te zitten zo a-technisch is men. Als iets het niet doet wacht men tot ik er ben en ik heb er ook nooit aangezeten dus dat zegt genoeg.

wat betreft de lease renewal lijkt het mij sterk meestal is het in periodes van 24 uur een veelvoud daarvan of een week, maar ik zal het eens in de gaten houden al wordt het best wel moeilijk met zo'n slechte log en nee ik kan niks vinden om het ook beter te krijgen ook. Tis zover ik weet ook geen linux based router.
Wat de telefoon betreft die staat 3,5 meter er vandaan.

Nou moet ik zeggen dat de verbinding de laatste uren weer wat stabiliteit vertoond. zou het dan toch nog goed komen???