Los bericht bekijken
  #40  
Oud 11 juli 2009, 17:55
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Hakker,

Wanneer dit een linuxbox is, is er kans dat er een apart (WAN) DHCP log is.
Dat hebben mijn Linux-routers tenminste allemaal. Zoek daar even naar, want het is echt van belang om te weten of die T3's het gevolg zijn van een lease renewal of van een zomaar wegvallend signaal.

Je signaal-waarden zijn niet goed. Je aantal uncorrectables o.a. bewijst het tegendeel. Dat is werk voor je helpdesk en een monteur, maar dat gaat niet zonder kopieën van die signaal-pagina en het log op momenten dat het fout gaat .

Ik krijg trouwens nog de resultaten van:
http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/index.html
Niet alleen dns gegevens maar alles wat rood of oranje gemerkt is (netbios of snmp of smtp dat niet werkt overslaan uiteraard)

Watbetreft je aansluiting ga ik er van uit dat de AOP is aangesloten op de groene kabel, daarop de officiële ziggo/casema splitter en daaraan het modem en de rest van de TV zooi. Kijk even goed of dat ook echt zo is en niet één of andere huisgenoot een extra tv met een bouwmarktsplitter heeft toegevoegd (toen ik dat iemand in een andere draad vroeg te controleren heb ik daarna nooit meer iets van de man gehoord).
Splitters hebben (zeker met al dat onweer) overigens niet het eeuwige leven. Probeer (wanneer je huisgenoten even zonder TV kunnen), je modem eens kort zonder splitter op de AOP en noteer de signaal waarden nog eens.

Tenslotte hebben we de laatste tijd veel modemproblemen gezien door dect-telefoons en mogelijk ook wireless-routers die te dicht op het modem stonden. Probeer liefst twee, maar anders in ieder geval één meter afstand te bewaren.
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.