Los bericht bekijken
  #8  
Oud 10 juli 2009, 23:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Een film op 3 Mbps:Voor dit materiaal is duidelijk een betere MPEG encoder gebruikt. Hoewel de (cursieve) ondertiteling helaas is "ingebakken" was die toch redelijk scherp in vergelijking met de uitzending gemist programma's van de SBS groep.

Uitzending gemist van de publieke omroep (3 Mbps) lijkt er ook wat beter uit te zien dan hetgeen ik gisteren van SBS 6 zag:Maar het ging hier om een praat programma met redelijk vaste camera standpunten. Zodra de camera wat gaat bewegen wordt duidelijk dat de bitrate op het randje is. Het overhemd van de persoon op de foto wordt dan zeer onrustig in het beeld en hetzelfde geldt voor de patronen op de wanden in de achtergrond.

Over het algemeen blijf ik toch teleurgesteld in de algehele beeldkwaliteit van deze "nieuwe" manier van TV kijken bij Ziggo. Je moet toch redelijke bedragen per maand betalen voor deze "Interactieve" diensten. Als je zelf opneemt met een PVR dan heb je tenminste de originele beeldkwaliteit i.p.v. de lagere beeldkwaliteit van de uitzending gemist programma's. En als de apart af te rekenen films dezelfde lage bitrates krijgen als hetgeen ik tot nu toe gezien heb, dan kan je voor beeldkwaliteit toch beter terecht in de videotheek.